American Horror Story 10: Souhrn všeho, co zatím víme o příští řadě hororové antologie

American Horror Story 10: Souhrn všeho, co zatím víme o příští řadě hororové antologie | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit dalších 10 obrázků
Přehled všech dosavadních informací o desáté sérii American Horror Story, která slibuje dva strašidelné příběhy v jednom.

Na jubilejní desátou řadu hororové antologie American Horror Story si budeme muset ještě pár měsíců počkat. Původně byla desátá sezóna plánovaná na podzim loňského roku, ale stejně jako u většiny dalších amerických seriálů, i tento byl odložen z důvodu neutuchající koronavirové pandemie. Čekání na desátou řadu se v jednom ohledu divákům snad vyplatí, neboť se dočkají takříkajíc dvou sérií v jedné. Tvůrce a výkonný producent AHS Ryan Murphy prozradil na svém Instagramu podtitul desáté řady, jenž zní Double Feature.

Upoutávka nabízí první záběry z American Horror Stories nebo Y: The Last Man
 

Fanoušci série byli zprvu dle reakcí na sociálních sítích z názvu vcelku rozpačití. Když naposledy seriál zkoušel zpracovat dva příběhy naráz, bylo to v 6. sérii Roanoke. Tehdy se to nevyplatilo, jelikož při stopáži deseti dílů byl dvojitý příběh zbytečně uspěchaný a překombinovaný. Dvojitá desátá řada ovšem tímto problém trpět nebude, protože podle vyjádření samotného Murphyho se dočkáme v podstatě dvou řad v jedné. Konkrétně Murphy řekl: „Název znamená, že se fanoušci dočkají dvou řad v jednom kalendářním roce. Jedna část se bude odehrávat na moři a druhá na pobřeží.

Část, která se bude odehrávat na moři, bude mít jiné obsazení než ta, která bude zasazena na pláž. Dříve jsme vás informovali o obsazení desáté série, kde figurovali jména jako Sarah Paulson, Billie Lourd, Evan Peters, Adina Porter či Lily Rabe. Všichni zmínění mají s AHS bohaté zkušenosti a vystupovali ve více než polovině předchozích řad. Všichni zmínění budou v mořské části desáté řady. Písečná část zatím nemá oznámené obsazení.

FX
Macaulay Culkin a Leslie Grossman v seriálu American Horror Story 10

Jenže je na první pohled patrné, že Murphy a stanice FX neříkají fanouškům úplně všechno, poněvadž oficiální promo fotografie s nováčkem série Macaulayem Culkinem a osvědčenou herečkou Leslie Grossman je zachycena na pláži. Dalo by se tedy předkládat, že zrovna tyto dva herce uvidíme v písečné části. Zatím se ovšem jedná jen o nepotvrzené dohady. Pokud vás zajímá, jak se Kevin ze Sám doma dostal do desáté série AHS, tak se můžete mrknout na náš předchozí článek, který poodhaluje bizarní důvody.

Herec Macaulay Culkin nebude jediným nováčkem v desátém AHS. Další novou tváří je dcera herečky a bývalé supermodelky Cindy Crawford, dvacetiletá Kaia Gerber (The Last Day of Summer), která zatím hrála jen ve čtyřech krátkometrážních snímcích. O příběhu Double Feature zatím nejsou žádné podrobné informace. Máme pouze strohé vyjádření herců, kteří sdíleli alespoň něco málo ke svým postavám. Sarah Paulson se nechala slyšet, že tentokrát se bude jednat o trošku jiný příběh než obvykle. Dále řekla: „Postava, kterou letos hraji v AHS, má nějaké problémy, řekněme to takto. Mám barvu vlasů, kterou jsem nikdy v žádném filmu nebo seriálu neměla. Má postava má naprosto skvělé jméno, ale víc vám nemohu prozradit.

Herečka Lily Rabe ke své postavě řekla následující: „Osoba, kterou hraji v desáté sezóně, není podobá žádné z postav, kterou jsem ztvárnila v předchozích sériích AHS. Moc jsem si tuto změnu a výzvu užila. Upřímně jsem z této řady nadšená. Myslím, že diváci, kteří AHS nikdy neviděli, budou z této sezóny unešení. Moc ráda bych sdílela své pocity s dlouholetými fanoušky, jelikož na této série je něco opravdu speciálního, a přála bych si, abych mohla říct víc, [ale zatím nemohu].

Mnoho informací nemáme ani o příšerách a monstrech, které budou v desáté sérii děsit postavy i diváky. Na jedné z promo fotek vidíme dvě holohlavé postavy s dlouhými nehty v černých hábitech, které se v noci pohybují po ulici. Na Instagramu Murphy přidal k fotce popisek Night Moves neboli noční pohyby. Postavy vypadají jako upíři, ale samozřejmě se může jednat o něco jiného.

FX
American Horror Story 10

Druhým monstrem, jehož přítomnost naznačily dva oficiální plakáty, by mohla být jakási ženská postava související s mořem. Je možné, že se dočkáme hororového pojetí mořských panen. Možná něco na způsob vodních stvoření ze čtvrtého dílu Harryho Pottera. Ovšem poslední Murphyho post na Instagramu ze 2. 4. dává tušit, že se o mořské panny možná jednat nebude. V příspěvku nechává hlasovat fanoušky, které ze šesti hororových témat/postav by chtěli diváci vidět. Na výběr byli mimozemšťani, prasečí muž, krvelačné Vánoce, Bloody Mary, mor a sirény. Zařazení sirén do hlasování napovídá, že mořských panen se v desátém AHS patrně nedočkáme. Ale jak bývá u tajuplného Murphyho zvykem, vše může být nakonec úplně jinak.

Desátá série AHS nebude ani zdaleka poslední. Stanice FX již dříve potvrdila další tři sezóny. Vyjma klasického AHS se letos diváci dočkají i spin-offu s názvem American Horror Stories. Na rozdíl od AHS nabídne každý díl jiný hororový příběh, který bude v každém dílu uzavřen. Více o American Horror Stories se dočtete v samostatném příspěvku

Zdroj: TVLine, BloodyDisgusting

Foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest