House of the Dragon: Nová Hra o trůny se vyvaruje bezdůvodnému násilí na ženách

House of the Dragon: Nová Hra o trůny se vyvaruje bezdůvodnému násilí na ženách | Fandíme seriálům
HBO
Představitelka jedné z ústředních rolí, Olivia Cooke, se vyjádřila k tomu, jak to v novém seriálu bude s bezdůvodným násilím.

Olivii Cooke v těchto dnech začínají herecké povinnosti v očekávaném seriálu House of the Dragon. Jak nepochybně víte, jde o prequelový příběh Hry o trůny, který během svých osmi sérií vyvolal několik kontroverzí. Jednou z nich bylo opakované zobrazení násilí na ženách a právě tento element si podle herečky cestu do nového seriálu nenašel.

Když se nedávno zastavila na kus řeči pro The Telegraph, prozradila, že bezdůvodné ubližování ženám HBO divákům nepředloží. „Necítila bych se pohodlně, být součástí něčeho, co zobrazuje těžké násilí na ženách jenom proto, protože chtějí uhrančivým způsobem získat diváky.“ Dále řekla, že scénář četla už v předstihu a prohlásila, že se látka v porovnání s prvními řadami Hry o trůny hodně změnila. „Nemyslím, že by [tvůrci] mysleli na to, aby něco takového ještě někdy zahrnuli,“ dodala na účet problematických scén s vírou, že diváci nebudou seriál sledovat jen kvůli sexu.

Cooke bude v seriálu vystupovat jako Alicent Hightower, manželka krále  Viseryse Targaryena a bude jednou z ústředních postav. Víc o postavách a hereckém obsazení se můžete dočíst v našem předchozím článku.

Titulní foto je ilustrační - Hra o trůny (HBO)

Zdroje: TheTelegraph

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 4

Azure | 03.05.2021 09:26
Jasně. Muži se můžou navzájem vraždit po tisících v žáru bitvy, ale Bůh chraň aby se někdo dopustil bezdůvodného násilí na ženě, obzvlášť ve Hře o trůny. To Zapadozemi je přece tak hrozně mírumilovná země, že ano. Fakt, tohle je výsměch. Tihle aktivisté jsou ostudou společnosti. Neříkám že jsem se kochal mlácením Sansy v truni sini, ale k seriálu jako Hra o trůny to prostě patří a uměle to potlačovat kvůli genderové rovnosti je na hlavu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest