House of the Dragon: Nový seriál ze světa Hry o trůny má přinést spektakulární podívanou

House of the Dragon: Nový seriál ze světa Hry o trůny má přinést spektakulární podívanou | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 8 obrázků
Programový šéf HBO mezitím přiblížil, jak vypadá vývoj dalších spin-offů.

Seriálový svět navazující na kultovní Hru o trůny se pomalu ale jistě chystá k důležitému rozšíření v podobě zbrusu nového seriálu House of the Dragon. Série vyprávějící kapitolu z historie nechvalně proslulého rodu Targaryenů se aktuálně nachází před kamerami a tím pádem se k nám v posledních týdnech dostalo poměrně velké množství novinek a zajímavého materiálu – zejména fotek, které buď unikly přímo z natáčení nebo přišly oficiálně ze strany stanice HBO. Na to, jak projekt dopadne v otázce kvality, si budeme muset počkat až do příštího roku, zejména při pohledu na propracované kostýmy a impozantní kulisy je však jedna věc už nyní jasná – za seriálem stojí obrovský rozpočet a budeme o tom na našich obrazovkách snad pravidelně utvrzováni.

House of the Dragon: Obsazení rozšířil zkušený představitel fantasy rolí
 

Přesvědčen je o tom alespoň programový ředitel HBO Casey Bloys, který se nejen o House of the Dragon dal do řeči se serverem Variety. Zdá se, že je Bloys s dosavadní prací showrunnera a zaběhlého režiséra Hry o trůny Miguela Sapochnika spokojen – seriál v tuto chvíli podle všeho „vypadá spektakulárně“.

Kromě toho se Bloys vyjádřil i k dalším připravovaným spin-offům. House of the Dragon je údajně jediným seriálem, který se v tuto chvíli natáčí. Ostatní projekty jsou v různých fázích vývoje, před kamerami však žádný. V současné době se podle všeho zejména čeká na to, jak se vyvine práce na scénářích.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest