The Witcher: Blood Origin – Nový zaklínačský seriál už se točí, obsazení je kompletní

The Witcher: Blood Origin – Nový zaklínačský seriál už se točí, obsazení je kompletní | Fandíme seriálům
Netflix
Dávná historie zaklínačského světa zná svou hrdinku i představitele vedlejších postav.

V Británii začalo natáčení The Witcher: Blood Origin – nového seriálu ze světa Zaklínače. Zatímco animovaný film Zaklíač: Vlčí sen, jenž uvidíme už teď v srpnu, nás seznámí s mládím Geraltova mentora, Blood Origin se v čase vrací rovnou o 1200 let.

Nedávno byla obsazena třetí hlavní role. Postava se jmenuje Éile a je to válečnice s hlasem od boha, jež opustila klan a místo královniny stráže, aby poslechla srdce a stala se kočovnou muzikantkou. Původně měla postavu ztvárnit Jodie Turner-Smith, ta však projekt kvůli konfliktu v diáři musela opustit. Namísto ní nakonec úlohu získala zatím nepříliš známá Sophia Brown. Spolu s ní ústřední trio představují Michelle Yeaoh, jako elfí bojovnice Scian, a Laurence O’Fuarain jako Fjall, bojovník na cestě pomsty, jenž se nedokáže vyrovnat se smrtí milované osoby.

Krom hlavních rolí ale byly obsazeny také ty vedlejší. Do těch nastupují Lenny Henry (série Pán prstenů) jako Balor, Mirren Mack (The Nest) jako Merwyn, Nathaniel Curtis (It’s A Sin) jako Brían, Dylan Moran (Black Books) jako Uthrok One-Nut, Jacob Collins Levy (Young Wallander) jako Eredin, Lizzie Annis jako Zacaré, Huw Novelli (The Capture) jako Callan, řečený „bratr smrt“, Francesca Mills (Harlots) jako Meldof, Amy Murray jako Fenrik a Zach Wyatt (Karen Pirie) jako Syndril. O vedlejších postavách nevíme nic bližšího.

Šest epizod si mezi sebe režisérsky rozdělily Sarah O'Gorman (Zaklínač, Prokletá, Poslední království) a Vicky Jewson (Close). Zkušenější O'Gorman natočí epizody 1, 4 a 6, Jewson potom 2, 3 a 5.

Seriál je zasazený 1200 let před události Zaklínače a pojednává o stvoření prvního předchůdce zaklínačů a o událostech, jež vedly ke „konjunkci sfér“, kdy se světy lidí, monster a elfů spojily v jeden. Showrunnerem série je Declan de Barra, výkonnou producentkou je Lauren Schidt Hissrich, autorka hlavního seriálu Zaklínač. Autor předlohy Andrzej Sapkowski se podílí jako kreativní konzultant. V hlavních rolích Laurence O'Fuarain, Sophia Brown a Michelle Yeoh.

Foto je ilustrační, ze seriálu Zaklínač

Zdroje: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest