House of the Dragon nechce ani popírat ani kopírovat Hru o trůny

House of the Dragon nechce ani popírat ani kopírovat Hru o trůny | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Vlastní styl je pro tvůrce důležitý, zároveň ale nechtějí pošlapat to, co v minulosti tak dobře fungovalo.

V příštím roce svět George R.R. Martina na HBO rozšíří nový seriál House of the Dragon. Nedávno jsme viděli první upoutávku, v níž bylo na první pohled patrné, že se novinka nijak nestydí za svou spřízněnost s Hrou o trůny. Právě o stylu vyprávění nového seriálu se rozpovídal pro The Hollywood Reporter Miguel Sapochnik, jeden ze showrunnerů.

Ten připustil, že k původnímu seriálu rozhodně mají velký respekt. Po řemeslné stránce šlapal jako hodinky, takže autoři House of the Dragon nehodlají znovu „objevovat Ameriku“. Nová série má vlastní tón, který se bude během série postupně prokreslovat a vyvíjet, ale podstatné je, že se vychází z přelomové Hry o trůny, bez níž by nový seriál nikdy nevznikl. Máme tedy čekat doplnění, nikoliv revoluci. Sapochnik také dodává, že vliv mělo určitě i to, že se jako režisér podílel už na Game of Thrones, a tak nemá potřebu se nějak vymezovat. Naopak mu spousta věcí vyhovovala (jako třeba barevné podání) a hodlá dál držet stejný kurz.

Což ale rozhodně neznamená, že se všechno bude dělat stejně. Na seriálu pracuje řada nových lidí, tak už jen z té podstaty bude spousta věcí jiná. A seriál jako takový snad bude jiný. Ale nemáme čekat, že by se to stalo ze dne na den, autoři se k tomu hodlají propracovat. Sapochnik pokorně doufá, že se House of the Dragon podaří alespoň přiblížit tomu, jak vydařená dovedla být Hra o trůny. Tentokrát Miguel nejen režíruje, ale spolu s Ryanem Condalem je také showrunnerem, tedy hlavním kapitánem celého projektu. A prozradil, že samotná režie je daleko lehčí. Dohlížení na hromadu dalších věcí je podle zkušeného tvůrce mnohem náročnější.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Foto: HBO

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest