House of the Dragon: První trailer odhaluje velkolepou historii dračích jezdců

House of the Dragon: První trailer odhaluje velkolepou historii dračích jezdců | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 7 obrázků
HBO představuje svůj nový seriál ze světa Hry o trůny, který zjevě na divácích nehodlá nijak šetřit.

Po mnoha měsících natáčení a nenápadného škádlení fanoušků, se nový seriál ze světa Hry o trůny konečně s velkou pompou poodhaluje. Nová série House of the Dragon představila svůj první teaser trailer. Zatím jde pouze o minutový předkrm, ale i tak jsme dostali dost na to, abychom si mohli i chystané novince udělat bližší představu.

Je patrné, že seriál hodlá navázat tam, kde Hra o trůny skončila. Nebo nás o tom minimálně zkusí přesvědčit v marketingu. Zatímco původní seriál začínal v zásadě jako konverzační drama z pseudohistorických kulis a k rozmáchlé opulenci se teprve postupně propracoval během dalších a dalších řad, House of the Dragon rovnou startuje s plynovým pedálem na podlaze.

Už v prvním teaseru novinku působí rozmáchle, jako výpravné dílo, kde se na ničem nešetřilo. Trůnní sál Rudé pevnosti v Králově přístavišti býval v minulosti ještě impozantnější, než jak jej známe ze západozemské „současnosti“. Rod Targaryenů zjevně dbá na to, aby už na první pohled působil majestátně a neporazitelně. Zároveň princ Daemon Targaryen (Matt Smith) hovoří o tom, že jeho rod nezískal moc sněním, ale díky drakům.

K upoutávce je připojený slogan „Bozi, králové a krev“. Série nám má ukázat začátek konce mocného dračího rodu, jenž jsme jako diváci dosud poznali ve Hře o trůny těsně po jeho pádu, kdy řádění šíleného krále Aeryse II vedlo až k jeho vraždě, převratu a úprku dědicky trůnu Daenerys Targaryen (a jejího bratra) do zámoří. První série bude mít 10 epizod a dorazí v roce 2022.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu