House of the Dragon: Další postavy obsazeny, podíváme se do ještě hlubší minulosti

House of the Dragon: Další postavy obsazeny, podíváme se do ještě hlubší minulosti | Fandíme seriálům
HBO
Vyprávění nového seriálu ze světa Hry o trůny zřejmě nebude tak přímočaré, jako bývalo v prvním seriálu.

Nový seriál House of the Dragon z historie fiktivního Západozemí už se nějakou dobu točí. Stále se však dozvídáme o dalších hercích a herečkách, kteří rozšíří obsazení. Nejnověji se ke kolegům v Británii připojily Milly Alcock a Emily Carey. Obě se mají objevovat v seriálu pravidelně. Milly ztvární mladou verzi princezny Rhaenyry Targaryen (dospělou hraje Emma D’Arcy) a Emily mladou verzi Alicent Hightower (dospělou hraje Olivia Cooke).

Mladá princezna Rhaenyra je králova prvorozená, má čistou valyrijskou krev a létá na zádech draka. Při narození měla úplně všechno. Jen nebyla muž. Alicent je dcerou Otty Hightowera (Rhys Ifans), králova pobočníka, a je to ta nejobyčejnější žena v Sedmi královstvích. Byla vychována v Rudé pevnosti, blízko krále a jeho nejbližších. Má v sobě dvorskou ladnost i politické nadání.

Můžeme se domnívat, že to mezi oběma dámami bude jiskřit, protože po smrti Rhaenyriny matky se novou manželkou krále Viseryse stane právě Alicent. A časem se rozhoří občanská válka o nástupnictví na trůn mezi stoupenci Rhaenyry a Alicentina syna Aegona.

Alcock si zahrála například v seriálu The Reckoning, pro Carey je nejvýraznější rolí asi mladá Diana ve Wonder Woman. Obsazení obou mladých hereček naznačuje, že v seriálu budeme poměrně pravidelně skákat v čase mezi dvěma obdobími.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Foto: HBO

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu