Ve jménu nebes: Andrew Garfield v detektivce ala Temný případ

Ve jménu nebes: Andrew Garfield v detektivce ala Temný případ | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit další 4 obrázky
Pusťte si trailer vyšetřovatelského thrilleru, jenž se nám zaryje pod kůži.

Loni v létě jsme vám představili chystanou sérii Ve jménu nebes (Under the Banner of Heaven). Tehdy jsme čerpali z dostupných kusých informací a knižní předlohy Jona Krakauera, z níž seriál volně vychází. Teď už máme k dispozici podstatně víc podrobností a zároveň byl zveřejněný trailer, jenž byl tento týden uvedený také v rámci oscarového klání, takže je patrné, že má Hulu v seriál velkou důvěru a má s ním velké plány.

Podle oficiální synopse Andrew Garfield hraje zbožného detektiva, na něhož při vyšetřování brutální vraždy čeká velká zkouška víry. Vražda je zdánlivě spojena s prominentní rodinou z Utahu, jež postupně propadá fundamentalistické mormonské církvi. Garfieldův detektiv Pyre je v rámci církve jedním z jejích duchovních vůdců. I po vraždě zůstává Mormonům oddaný, avšak během vyšetřování začíná některá jejich učení zpochybňovat. Daisy Edgar-Jones vystupuje jako Brenda, mladá oddaná Mormanka, která se stane obětí brutální vraždy.

Dále hrají Sam Worthington, Denise Gough, Wyatt Russell, Billy Howle, Gil Birmingham, Adelaide Clemens nebo Rory Culkin. Sérii připravili scenárista Dustin Lance Black (Milk) a režisér David Mackenzie (Za každou cenu). Seriál bude uvedený ještě letos. U nás sice služba Hulu není dostupná, ale až k nám dorazí Disney+, tak by měl nabídku Hulu českým a slovenským divákům zprostředkovat.

Trailer má hutnou atmosféru a připomíná hodně našponované detektivky ve stylu Temného případu. Dole pod upoutávkou si můžete přečíst ještě anotaci knižní předlohy a v galerii najdete fotky.

V červnu 1984 otřásla Spojenými státy zpráva a vraždě Brendy Laffertyové a její malé dcerky. Nešlo totiž o „obyčejný“ zločin – vrahové svůj hrůzný čin vykonali v přesvědčení, že jim to přikázal sám Bůh. Jak je něco takového možné, ptáte se? Stejnou otázku si položil i autor téhle knihy a podle svého nejlepšího svědomí se na ni snažil odpovědět. Oba vrahové, kteří sami sebe pokládají za úctyhodný nástroj Boží vůle, jsou mormoni. Když si uvědomíme, že právě v této chvíli chodí po světě asi 60 000 mormonských misionářů a k tomu připočteme mnohamilionovou členskou základnu, možná nás malinko zamrazí v zádech. Autor téhle nanejvýš znepokojující knihy se ale nesnaží čtenáře lacině vyděsit nebo kohokoli zlovolně očerňovat. Pouze se objektivně zamýšlí nad mocí víry i fundamentalizmu všeho druhu. Dá slovo očitým svědkům, soudcům, obětem, pozůstalým i obžalovaným. Nesoudí, nemoralizuje. Jen se ptá a vybízí k zamyšlení

Podklady a foto: Hulu

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Johny | 29.03.2022 05:44
trailer na finální řadu Better call Saul je už víc jak tejden venku a zdejší redakce opět zaspala :-D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest