Město patří nám: HBO přinese hodně drsný policejní seriál

Město patří nám: HBO přinese hodně drsný policejní seriál | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Korupce, policejní brutalita a povyšování nad zákon s Jonem Bernthalem. Pusťte si trailer.

Milovníci nesmlouvavé kriminální ságy The Wire - Špína Baltimoru se můžou těšit na konec dubna. Autoři The Wire, George Pelecanos a David Simon, připravili z problematického velkoměsta na východním pobřeží Spojených států další seriál. Novinka se jmenuje Město patří nám (We Own This City) a vychází ze skutečných událostí, kdy zastupitelé v Baltimoru naháněli politické body na tvrdé represi zločinu (na první pohled viditelné, ale z dlouhodobého hlediska nepříliš účinné) a dovolili, aby v rámci policejních složek vyrostly jednotky, které měly prakticky volnou ruku.

Celou šestidílnou sérii natočil Reinaldo Marcus Green, nejznámější pro snímek Král Richard: Zrození šampiónek, jeden z letošních oscarových adeptů. Špatné není ani herecké obsazení. V prominentní roli vystupuje Jon Bernthal, známý především z Punishera nebo z Živých mrtvých. Dále jsou tu Wunmi Mosaku (Loki, Lovecraftova země), Jamie Hector (Bosch, Hrdinové, The Wire) nebo Josh Charles (Dobrá manželka, Studio sport). V dalších rolích je v novince k vidění celá řada známých tváří z The Wire, jako jsou Darrell Britt-Gibson, Domenick Lombardozzi, Tray Chaney, Delaney Williams, Jermaine Crawford, Anwan Glover, Chris Clanton, Nathan Corbett, Maria Broom, Susan Rome nebo Michael Salconi. HBO Max seriál nabídne od 25. dubna. Tady je oficiální synopse:

Po roce 2000 měla baltimorská policie problém reagovat na zločin smysluplnou policejní prací. Namísto toho se uchýlila k masovému zatýkání a válce proti drogám. Seriál Město patří nám vykresluje, jak policie slepě spoléhala na statistiky, namísto toho, aby se snažila reálně řešit problémy. To postupně vedlo k tomu, že vedení pořádkových složek ztratilo kontrolu nad Gun Trace Task Force (jednotka určená k dohledu nad obchodem se zbraněmi) a nebylo schopné se vypořádat s nedisciplinovanými policisty. V roce 2017 se právě kolem GTTF rozhořel velký skandál, když navzdory důkazům o skoro desetileté korupci vedení policie stále razilo zásadu, že musí chránit a oslavovat všechny jednotky, které dokážou zabavovat zbraně a drogy. Celý seriál se zaměřuje na to, jak chybějící nutnost komukoliv se zodpovídat musela nevyhnutelně vést právě ke korupci.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest