Resident Evil: Lék – Tvůrci mají naplánovaný konec

Resident Evil: Lék – Tvůrci mají naplánovaný konec | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nový seriál ze světa populární hororové videohry má rozmyšleno, kam bude mířit, ale zároveň se nenechá nijak limitovat.

Nedávno se nám v trailerech představil nový seriál od Netflixu Resident Evil: Lék. Víme o něm, že se časově odehrává po všech dosavadních videohrách a to co se v nich odehrálo, bere jako danou věc. Jako dějové pozadí, z něhož vychází. Tvůrci nechtějí filmy adaptovat, inspirují se jejich mytologií. Jak ale mají svoji sérii naplánovanou? Poměrně prozíravě. Nastavili si jasný směr, cíl, k němuž chtějí směřovat, ale zároveň se nehodlají sami svazovat a jsou připraveni být flexibilní.

Hlavní scenárista Andrew Dabb v rozhovoru pro Comicbook.com vysvětluje:

...doufáme, že [Resident Evil] bude dlouho běžící sérií. Plán podle mě máme. Musíte si uvědomit, že jsem začínal na Lovcích duchů. Přidal jsem se ve čtvrté ředě. Vzpomínám si, že jsem tenkrát seděl v místnosti se [šéfem] Ericem Kripkem a ten první den povídá: ‚Čtvrtá řada bude naše poslední lidi...Zruší nás, měli jsme na kahánku celou dobu‘. A další rok přijde pátá řada a on znovu říká, že je poslední. Že měl připravený pětiletý plán. A u něj to tak opravu dopadlo. Po pěti řadách skončil. Ale seriál jako takový pokračoval ještě deset let. Takže nebudu tvrdit, že máme připravených 96 epizod, v nichž se dostaneme přesně tam kam jsme se dostat chtěli.

 

Pravda je taková, že známe konec. A můžeme se k němu dostat pomalu nebo rychle. Samozřejmě platí, že čím déle zůstaneme ve vysílání, tím víc toho můžeme zařadit, tím víc zábavných věcí můžeme předvést. Zároveň ale podle mě nejde mít konec vytesaný do kamene. Spousta vás toho napadne teprve cestou. Ale máme představu o tom, kam chceme směřovat postavy. Nemáme [vymyšlené detaily], ale víme, jak to dopadne s Weskerem a jeho dcerami. Jakým způsobem všechno funguje. A budeme k tomu postupně nenápadně odkazovat. Zvlášť v dějové lince zasazené do budoucnosti. Trochu toho přijde i v dějové lince ze současnosti, která směřuje k té z budoucnosti. Myslím že...si po sezoně budete klást otázky typu ‚no ale když říkají tohle, tak jak se k tomu chtějí dopracovat?‘ A já doufám že se nám podaří odpovědět.“

Čili ještě jednou zjednodušeně řešeno: Tvůrci vědí, kam by rádi dospěli se svými postavami, ale v případě potřeby jejich cestu k cíli mohou o něco prodloužit nebo zkrátit. Díky tomu je možné mít určitý plán, je možné odkazovat k věcem budoucím, ale zároveň tvůrci nejsou svázaní, a když se jim podaří přijít na lepší variantu, než je napadla před lety při plánování, nebo když zjistí, že něco nefunguje a chtělo by to do budoucna překopat, tak to není problém.

Série se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první je sestrám Jade a Bilie Weskerovým 14 let a zrovna se přestěhovaly do New Racoon City. Uměle vytvořeného korporátního města, kam se nedobrovolně přesouvají v momentě, kdy jsou pohlcené problémy dospívání. Čím víc času v New Racoon City tráví, tím víc si uvědomují, že v něm dřímá daleko víc, než by se na první pohled mohlo zdát, a že jejich otec skrývá temná tajemství. Tajemství, která by mohla zničit svět.

Druhá časová linka se odehrává o více než deset let v budoucnosti, kdy na Zemi zbývá méně než 15 milionů lidí. Spolu s nimi ji obývá také šest miliard monster – lidé a zvířata infikovaní T-virem. Jade je teď třicet a horko těžko se pokouší v novém světě přežít. Přitom ji pronásledují tajemství minulosti o jejím otci, její sestře i jí samé.

V hlavních rolích vystupují Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adelina Rudolph a Paola Nuñez. Hlavním autorem je Andrew Dabb, hlavním režisérem Browen Hughes.

Foto: Netflix

Zdroje: ComicBook.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest