Resident Evil: Nový seriál přímo navazuje na události videoher

Resident Evil: Nový seriál přímo navazuje na události videoher | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Resident Evil: Lék půjde vlastní cestou, ale zároveň je přímým pokračováním dosavadních her.

Populární značka Resident Evil už byla zpracovaná dvěma různými způsoby. Filmová série s Milou Jovovich si vyzobávala z her nejrůznější postavy či události, ale v jádru kráčela svou vlastní cestou. Loňský snímek Resident Evil: Raccoon City v daleko větší míře hry adaptoval, především pak první a druhý díl.

Nový seriál Resident Evil: Lék na to jde jinak. Děj začíná v roce 2022, tedy rok po událostech zatím poslední vydané videohry – Resident Evil: Village. Showrunner seriálu Andrew Dabb vysvětluje, že všechno co se stalo ve hrách, je stalo i ve světě seriálu. A to včetně posledního (již zmiňovaného) titulu Resident Evil: Village, kde namísto zombíků hráči potkávali něco na způsob vlkodlaků, upírů či mořských panen. Pokud ale seriál Resident Evil: Lék bude čerpat i z této části mytologie, bude to až v pozdějších sezonách.

Prozatím se spolu se seriálem vypravíme do Nového Raccoon City do roku 2022, kde se setkáváme s Albertem Weskerem. Ten je překvapivě naživu, ačkoliv ve hře Resident Evil 5 zemřel. Jak je možné, že je naživu, bude divákům postupně odhaleno. Pokud má seriál přímo navazovat na hry, pak se mohou někteří diváci ptát, proč Weskera hraje černoch, ačkoliv ve hrách je to běloch. Dabb tvrdí, že jednoduše proto, že Lance Reddick byl pro roli ideální. V moderní době už podle něj naštěstí limity neplatí a neřeší se, jestli postavu hraje bloňdák, plešoun, kudrnáč, běloch nebo černoch. Prostě vyberete člověka, který roli ztvární nejlépe.

Děj seriálu začíná v roce 2022, tedy v roce, kdy smrtící T-virus způsobil globální zombie apokalypsu. Wesker má dvě dcery, Jade (Tamara Smart) a Billie (Siena Agudong), které se nastěhují do New Raccoon City. Ve zveřejněném traileru jsme mohli vidět, že Wesker uchovává zkumavky s krví svých dcer a záhy bychom měli v seriálu pochopit, že je neměl z lásky, ale pořídil si děti za velice specifickým účelem.

Polovina děje se odehrává v roce 2036 v Londýně, kde je hlavní postavou starší Jade (Ella Balinska). Ta ve světě zamořeném nakaženými bojuje o přežití, ale také ji pronásledují vlastní minulost – otcovy vazby na proradnou korporaci Umbrella a vzpomínky na to, co se stalo její sestře Billie v roce 2022…

PS: Pokud jde o další postavy, rozhodně bychom prý neměli očekávat, že v seriálu budou pravidelně vystupovat charaktery známé z her. Seriál jde vlastní cestou, ačkoliv se přitom dotkne různých aspektů mytologie z dosavadních her.

Série se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první je sestrám Jade a Bilie Weskerovým 14 let a zrovna se přestěhovaly do New Racoon City. Uměle vytvořeného korporátního města, kam se nedobrovolně přesouvají v momentě, kdy jsou pohlcené problémy dospívání. Čím víc času v New Racoon City tráví, tím víc si uvědomují, že v něm dřímá daleko víc, než by se na první pohled mohlo zdát, a že jejich otec skrývá temná tajemství. Tajemství, která by mohla zničit svět.

Druhá časová linka se odehrává o více než deset let v budoucnosti, kdy na Zemi zbývá méně než 15 milionů lidí. Spolu s nimi ji obývá také šest miliard monster – lidé a zvířata infikovaní T-virem. Jade je teď třicet a horko těžko se pokouší v novém světě přežít. Přitom ji pronásledují tajemství minulosti o jejím otci, její sestře i jí samé.

V hlavních rolích vystupují Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adelina Rudolph a Paola Nuñez. Hlavním autorem je Andrew Dabb, hlavním režisérem Browen Hughes.

Foto: Netflix

Zdroje: Entertainment Weekly I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Carnage | 17.05.2022 11:43
Značka Resident Evil se musí ničit dokud to jde. Kálet fanouškům her na hlavu jak nejlépe umíme. Nejprve vám naservírujeme film který natáčí "velký fanoušek her" ale maximálně tak viděl artworky z her a podle toho ta kravina dopadla. A teď dostanete seriál s černým Weskerem který ale navazuje na hry! Tak určitě :D a zbytek hereckýho ansáblu je taky jak kdyby to natáčel Jordan Peele. Proč se všichni vždycky bijou do prsou že jsou fanoušci her, fanoušci série, knihy atd, když pak to co má každej fanoušek nejraději (postavy) buď úplně změní vizuálně i charakterně viz. poslední Leon nebo nahodí úplně nový random postavy který nikoho nezajímají.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu