Horizon Zero Dawn a další videohry míří k seriálovému zpracování

Horizon Zero Dawn a další videohry míří k seriálovému zpracování | Fandíme seriálům
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Sony posílá hned několik svých videoher do televize. Na zfilmování čekají Gran Turismo nebo God of War.

Společnost Sony uspořádala vlastní obchodní briefing, během kterého promluvil šéf firmy Jim Ryan. Když odpovídal na dotazy posluchačů, tak přišla řeč na to, jaké seriály společnost bude točit na základě svých videoher. Ryan uvedl, že v momentálně jsou v přípravě God of War, Gran Turismo a Horizon.

O přípravách God of War jsme psali v březnu, podrobnosti se dočtete v samostatném článku. Gran Turismo působí jako inspirace pro seriál na první pohled poněkud zvláštně. Jde o závodní hru, která nemá příběh, postavy nebo nějaké specifické prostředí. Prostě jezdíte na okruzích ve sportovních vozech. V minulosti už se zfilmování dočkalo neméně slavné Need for Speed a žádný zázrak z toho tenkrát nebyl. Dostali jsme průměrný akční film o zlodějích aut. V roce 2013 byl v přípravě celovečerní film Gran Turismo. Ten se měl odehrávat během soutěže Nissan GT Academy, kde se videoherní hráči mezi sebou utkali o to, který z nich se probojuje skrz svůj hráčský um až na skutečný okruh. Těžko říct, zda se ze staršího konceptu bude jakkoliv vycházet, anebo seriál půjde zcela svojí cestou.

No a pak je tu ještě Horizon Zero Dawn. Tahle hra působí jako daleko lepší materiál pro televizní zpracování. Děj je zasazený do postapokalyptických Spojených států 31. století, kdy lidé žijí v roztroušených primitivních kmenech. Technologie v lidském životě jsou vesměs věcí minulosti, nicméně Zemi obývají velcí roboti, kteří s lidmi mírumilovně koexistují. Pak ale roboti najednou začnou být čím dál agresivnější a objevují se dokonce i vyloženě zabijácké mašiny. Hráč ve hře ztvárnil mladou lovkyni Aloy, která se snaží vypátrat svoje skutečné kořeny a pomstít smrt svého zavražděného soukmenovce. O zpracování seriálu zatím nemáme jakékoliv bližší podrobnosti.

Titulní foto: Horizon New Dawn (videohra)

Zdroj: David Gibson

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Omegalul | 31.05.2022 10:02
Když nedokážeš ani správně opsat název hry ...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest