Válečník: Seriálový příběh MMA zápasníků nabírá obsazení

Válečník: Seriálový příběh MMA zápasníků nabírá obsazení | Fandíme seriálům
Lionsgate
Chystá se seriálová verze zápasnického filmu s Tomem Hardym.

Poprvé už loni na podzim jsme se doslechli o tom, že se chystá seriálové zpracování filmu Válečník (Warrior). Ten v roce 2011 natočil Gavin O’Connor a Tom Hardy s Joelem Edgertonem v něm hráli dva bratry s komplikovanými rodinnými vztahy, kteří proti sobě stanuli v ringu. Snímek byl krom silných postav a dobře podaných bojových scén zajímavé také tím, že ani jednoho z bojovníků nevykreslil jako jasného protagonistu, oba měli světlé i stinné stránky.

Příprava seriálu už je definitivně schválená. Vzniká desetidílná série určená primárně pro službu Paramount+, kterou společně připravují O’Connor a Adair Cole. Gavin se dlouhodobě návrhům na seriálové zpracování bránil, avšak byl to právě Coleův náměr, který jej přesvědčil k návratu do zápasnické klece. Oba dva pánové se podílejí na scénářích a jsou společně showrunnery. O’Connor všechny epizody zrežíruje. Aktuálně se hledají další scenáristé, kteří ústřední dvojici pomohou s tím, aby jednotlivé postavy byly dostatečně různorodé.

Seriál nemá být primárně o soubojích. Je to částečně rodinné drama, částečně sportovní drama, rozhodně sociální komentář. Stěžejní má být každodenní zápas, který musejí postavy podstupovat mimo ring. Tématy budou duševní zdraví, chudoba, drogy, hazard a zármutek. Cílem tvůrců je vykreslit každou ze čtyř ústředních postav tak, aby navzdory mizerným vyhlídkám dokázaly dosáhnout vykoupení.

V centru pozornosti budou dva zápasníci a dvě zápasnice. Postupně budeme sledovat jejich životní peripetie a nakonec se střetnou v ringu. Podobně jako v původním filmu má platit, že si diváci jen obtížně budou vybírat, komu vlastně v kleci fandit, protože se všemi postavami něco prožijeme.

Již loni jsme se dozvěděli, že jednu z mužských rolí ztvární Daniel Cormier, bývalý dvojnásobný šampion UFC ve dvou váhových kategoriích. Jeho postava kvůli rakovině čerstvě přišla o manželku, musí se starat o dítě a splácet účty za doktory. Do druhé role byla obsazena Gina Rodriguez (Panenka Jane). Herečka je vdaná za zápasníka thajského boxu, její otec byl boxerský rozhodčí a ona sama celý život trénovala bojové sporty a pohybovala se v jejich bezprostřední blízkosti. Roli tedy s nadšením přijala, aniž by četla scénář. Její hrdinka je celoživotně přesvědčená o tom, je naprosto zbytečná a bezvýznamná a nutně potřebuje vyhrát zápas v kleci, aby samu sebe dokázala přesvědčit o tom, že za něco stojí. Představitelé zbylých dvou rolí se hledají. Zatím nevíme, kdy seriál bude natáčený a vysílaný.

Foto je ilustrační, z celovečerního filmu Válečník

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Válečník

09.09.2011 | USA
Akční, Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest