Škola zlomených srdcí: Na Netflix míří restart teenagerské klasiky

Škola zlomených srdcí: Na Netflix míří restart teenagerské klasiky | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 14 obrázků
Slaďák pro mládež se vrací s novými teenagery a jejich problémy dospívání. Pusťte si trailer.

Devadesátá léta v odpoledním vysílání na komerčních stanicích v Česku vyplňovaly především tři druhy seriálů. Nekonečné telenovely, kriminálky a slaďáky pro mládež. Ze Spojených států k nám dorazily Beverly Hills 90210 nebo Dawsonův svět, z Austrálie zase Škola zlomených srdcí (Heartbreak High). Původní seriál měl ohromných 210 epizod, běžel v letech 1994-1999 a postupně se v něm vystřídala ohromná řada postav – žádná (rozhodně ne žádná z těch hlavních) nezůstala od začátku až do konce.

Značka je tak vlastně pro restart zralá. Prostě nasypete pod starým názvem do staré školy nová děcka a znovu roztočíte kolo lásek, přátelství, prvních mejdanů a školních trablů. Původní seriál byl klasickou mýdlovou operou, kde si se scénáři nebo hereckými výkony příliš hlavu nelámali a hlavním kritériem bylo množství epizod (ke konci už se točilo 40 epizod za rok, což je naprosté šílenství). To nová verze přeci jen bude asi o něco ambicióznější.

Epizod prozatím bylo natočeno deset a na základě zveřejněného traileru se zdá, že se tvůrci pokoušeli inspirovat Euforií od HBO – tedy vnést do života teenagerů i trochu vážnější problémy a napodobit moderní estetiku. Samozřejmostí je také pestrá škála studentů nejrůznějších etnik, pohlaví a sexualit. Tentokrát to navíc vypadá, že studenty hrají opravdu teenageři, ne třicátníci.

Oficiální anotace říká: Po dvaceti letech je tu návrat na Hartleyskou střední. Šokující nástěnná malba odhalí, s kým to studenti z Hartleyské střední potají táhnou. Její autorku Amerie kvůli tomu ale všichni zavrhnou. Spolu s novými kamarády, outsidery Quinni a Darrenem, se snaží napravit svou reputaci a zároveň se popasovat s láskou, sexem a zlomeným srdcem.

V hlavních rolích vystupují Ayesha Madon, James Majoos a Chloe Hayden. Autory jsou Hannah Carroll Chapman, Ben Gannon a Michael Jenkins, kteří dosud pracovali vesměs na nejrůznějších tuctových seriálových projektech. Netflix novinku uvede 14. září. Dole pod trailerem najdete fotky.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest