Copenhagen Cowboy: Netflix nabídne vizuálně hypnotizující cestu pomsty

Copenhagen Cowboy: Netflix nabídne vizuálně hypnotizující cestu pomsty | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nicolas Winding Refn, režisér kultovního Drive, se noří do surreálného podsvětí.

Režisér Nicolas Winding Refn začínal svoji kariéru v Dánsku, kde na sebe širší diváckou veřejnost upozornil kriminální trilogií Dealer. Následně se pohyboval po festivalech filmy jako Bronson nebo Barbar, a pak natočil kultovku Drive. Netradičně zpracovaná kriminálka s únikovým řidičem v podání Ryana Goslinga okouzlila cinefily po celém světě. Refnovi se věštila velká kariéra. On se však nabrané popularity rozhodl využít k natáčení filmů přesně podle svého gusta. Podle některých prostě jen víc stojí na atmosféře než na ději, jiní je ale označují za samoúčelná stylistická cvičení. Pro většinového diváka jde ale zkrátka o dost neproniknutelné kusy.

Potom se Nicolas domluvil s Netflixem a začal něco dost obdobného provozovat v seriálové podobě. Nejprve před třemi lety přinesl minisérii Too Old to Die Young, teď navazuje novinkou Copenhagen Cowboy. S tou se poprvé po letech vrací do Dánska, ale jinak to ale minimálně v traileru vypadá, že jsou pro režiséra dál klíčové vizualita a atmosféra a souvislé vyprávění příběhu postav bude až někde na druhé koleji. Ale třeba jen upoutávka klame tělem. A nedá se jí upřít, že vypadá a zní skvěle.

Copenhagen Cowboy pojednává o mladé hrdince jménem Miu, která po letech otročiny proniká do kodaňského podsvětí. Tam hledá spravedlnost a vykonává svou pomstu. Při tom se střetává se svojí nemesis Rakel a společně se vydávají na odyseu světem skutečným i nadpřirozeným. Minulost mění jejich budoucnost a obě ženy zjišťují, že nejsou samy.

V hlavní roli Angela Bundalovic. Dále v minisérii vystupují Lola Corfixen, Zlatko Buric, Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen a Mads Brügger. Netflix novinku uvede někdy během letošního roku.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest