Médium: Další velká sci-fi série dorazila, seznamte se

Médium: Další velká sci-fi série dorazila, seznamte se | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 17 obrázků
Chloë Grace Moretz se noří do „Matrixu“, který je daleko skutečnější, než si dokázala představit.

Prsteny moci skončily, Rod draka se chýlí ke konci a Andor už má také více než polovinu za sebou. Ptáte se, jaký další velký seriál si řekne o vaši pozornost? Mohla by to být kupříkladu novinka Médium (The Peripheral), která právě dnes s první epizodou zamířila na službu Amazon Prime Video. Takže jestli patříte mezi ty, co si platformu předplatili jen kvůli Pánovi prstenů, tak ji ještě můžete využít.

Novinka pochází z dílny Jonathana Nolana a Lisy Joy, autorů Westworldu. Podle recenzentů je na seriálu vidět, že vůbec nebyl levný. Je plný akce, rozmáchlých kulis a futuristických výjevů. A předlohou byl román legendárního sci-fi autora Williama Gibsona, který se svým Neuromancerem pomáhal definovat kyberpunk, svým způsobem předpověděl současnou podobu internetu a stal se silnou inspirací pro Matrix. Také Médium se hodně točí kolem virtuální reality. Oficisální synopse říká:

Flynne Fisher spolu s bratrem, armádním veteránem Burtonem, a umírající mámou žije v roce 2032 v malém městečku v Appalačském pohoří na východě Spojených států. Mámino zdraví se zhoršuje a účty se kupí. Proto si Flynn a Burton přivydělávají hraním simulací, takzvaných Sims. Střídají se v ovládání Burtonova avatara a za úplatu pomáhají hráčům v jednotlivých hrách pokořit těžké levely. Burton dostane příležitost testovat novou simulaci, ale v hráčském křesle skončí Flynne. Sim ji zavede do Londýna, kde má z korporace Research Institute ukrást cenná tajemství. Mise se ale šeredně pokazí a Flynne začne docházet, že je simulace daleko reálnější, než si vůbec dokázala představit. Ve „hře“ navštíví skutečný Londýn roku 2099. Někteří lidé z budoucnosti chtějí získat informace, které ukradla, jiní ji chtějí zabít. Celá její rodina je v ohrožení. Klíčem k osvětlení celé situace je v budoucnosti muž jménem Wilf, nicméně ze všeho nejdřív musejí Flynne, Burton a jeho bývalí parťáci z elitní vojenské jednotky v přítomnosti uprchnout před komandem, jež je vyslané z budoucnosti, aby získalo zpátky cenné tajemství, které Flynne ukradla.

Flynne hraje Chloë Grace Moretz, jejího bratra Jack Reynor, Wilfa Gary Carr. Hlavním scenáristou je Scott B. Smith, první epizodu režíroval Vincenzo Natali. První řada má dohromady 8 epizod a zahraniční recenzenti (kteří měli možnost jich vidět šest) nemají na seriál jednotný pohled. Průměrná známka je v tuhle chvíli šest z deseti. Zaznívá, že seriál skvěle vypadá, umí nabídnout vzrušující momenty, má fajn obsazení a velký potenciál. Zároveň si ale recenzenti také stěžují, že má seriál až příliš mnoho postav, rozvětvené dějové linky se různě objevují a ztrácejí, tempo je nevyrovnané a některé pokusy o brnkání na emocionální strunu příliš nefungují.

Každopádně si už dnes můžete na Amazonu udělat vlastní obrázek. Níže jsou k přehrání zveřejněné upoutávky a v galerii fotky.

Podklady a foto: IMDb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest