Quentin Tarantino plánuje příští rok natočit osmidílnou minisérii

Quentin Tarantino plánuje příští rok natočit osmidílnou minisérii | Fandíme seriálům
Miramax
Tarantino také odhalil, jakou marvelovku by jej bavilo natáčet.

Režisér a scenárista Quentin Tarantino poměrně otevřeně hovoří o tom, že by chtěl spolu s desátým celovečerním snímkem ukončit svou filmařskou dráhu. To ale nemusí nutně znamenat, že ten konec přijde okamžitě. Tarantino se hodně věnuje psaní filmové literatury a určitou možností je také televize.

Quentin momentálně propaguje svoji literární sbírku filmových esejů Cinema Speculation a během propagačního večera se jej moderátor ptal na všechno možné. Řeč přišla například na to, že ještě před snímkem Tenkrát v Hollywoodu napsal Quentin divadelní hru. A nebo že když už by musel točit pro Marvel, tak by jej nejvíc lákala komiksová série Sgt. Fury and His Howling Commandos. Ta pojednává o dobrodružství jednotky Howling Commandos pod vedením Nicka Fury za druhé světové války. Ve filmovém zpracování jsme Nicka Furyho potkali v současnosti a Howling Commandos během druhé světové války bez jeho účasti, zatímco v komiksech byla historie všech zmíněných postav o něco komplikovanější a běžně se potkávaly. Nicméně, Tarantino se dlouhodobě dušuje, že by žádný blockbuster sešněrovaný přísnými pravidly studia v žádném případě točit nechtěl, takže jde opravdu jen o takový konverzační bonmot.

Co ale Quentin zřejmě točit bude, je nová televizní série. Neprozradil vůbec nic bližšího, nicméně by mělo jít o osmidílnou minisérii, jež by se měla točit v příštím roce. Tarantino v minulosti natočil epizodu Pohotovosti a dvě epizody Kriminálky Las Vegas. To už je ale sedmnáct let zpátky, na další regulérní televizní příspěvek od Tarantina čekáme.

Několikrát vyhrožoval, že bude točit seriál Bounty Law, který by vycházel z Tenkrát v Hollywoodu. Nikdy na něj nedošlo. Začátkem letošního roku se zdálo, že se Quentin bude podílet na nových dílech seriálu Strážce pořádku. Tahle spolupráce také vyšuměla. Takže dokud neuvidíme fotku první klapky, raději se příliš netěšme. Nicméně, pokud na čerstvě přislíbenou minisérii skutečně dojde, zní to jako perfektní kombinace formátu a autora. Quentin od pradávna tíhne k vyprávění dlouhých příběhů. Kill Billa musel rozdělit na dvě půlky. Nespoutaného Djanga jej donutilo studio výrazně zkrátit (a i tak měl 165 minut). A Osm hrozných dokonce bylo uvedeno v alternativním sestřihu jako minisérie, kde Netflix uvedl čtyři epizody v celkové délce 210 minut.

Držme tedy palce, ať to tentokrát dopadne a můžeme se dočkat osmi hodin Quentinovy slovní ekvilibristiky.

Titulní fotok je ilustrační - Quentin Tarantino při natáčení Kill Billa

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest