Tenkrát v Hollywoodu: Podle Pitta Tarantino zvažuje přestříhání do podoby minisérie

Tenkrát v Hollywoodu: Podle Pitta Tarantino zvažuje přestříhání do podoby minisérie | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Představovali jste si, že by Tarantino někdy natočil seriál?

Quentin Tarantino prohlásil, že chce natočit deset filmů předtím, než odejde do filmového důchodu. Novinka Tenkrát v Hollywoodu je režisérovým oficiálním devátým filmem (Kill Bill počítá jako jeden film). Už teď ale Quentin hledá různé kličky, jak si kariéru prodloužit a jednou z nich je práce na seriálech. Už dříve jsme se dozvěděli, že Tarantino píše celé epizody fiktivního seriálu, který běžel v rámci Tenkrát v Hollywoodu. Vedle snění o nových seriálech nicméně také režisér reálně připravuje seriálové sestřihy svých stávajících filmů.

Už se to stalo v případě Osmi hrozných, které Tarantino spolu se střihačem Fredem Raskinem upravili jako čtyřdílnou minisérii pro Netflix. Pro filmaře je frustrující, když musí nechat na podlaze střižny spousty filmového materiálu, který se nevlezl do finální podoby snímku, a minisérie umožňuje příběh patřičně natáhnout. Nová verze Osmi hrozných je dohromady asi o 20 minut delší. A teď se proslýchá, že by něco podobného mohlo potkat Tenkrát v Hollywoodu.

K tématu se vyjádřil i Brad Pitt v rozhovoru pro New York Times: „Jo, mluvil o tom,“ prohlásil Pitt. „Je to hodně vzrušující nápad.“ Herec přiznává, že seriálový formát nabízí oproti filmu spoustu nových možností.

„Vidím seriály jako možnost strávit s postavami příběhu víc času a vidět jej z více úhlů pohledu, což je něco, co film úplně nenabízí. Spousta scén z podobných filmů skončí na podlaze střižny, protože se do konečného sestřihu nevejdou. Proto je podle mě zajímavá Tarantinova verze Osmi hrozných, [která je přestříhaná jako minisérie]. Je to to nejlepší z obou světů. Máte požitek z filmu v kině, ten stále existuje, ale v seriálovém formátu můžete vidět více z natočeného materiálu.“

A v případě Tenkrát v Hollywoodu je toho skutečně hodně, co muselo být vystřiženo. Pro server EW se nechal slyšet herec Damon Herriman, který ve filmu ztvárnil samotného Charlese Mansona (stejnou roli si dokonce střihl v jedné z epizod seriálu Mindhunter). Herec přiznává, že spousta scén, které natočil, se do filmu nevešla.

„Natočili jsme toho víc, než co je vidět ve filmu. Opravdu toho vystřihl hodně. Scény, které jsem natáčel, měly hodně odlehčený a zábavnější tón,“ prozradil Herriman.

Kromě toho, seznam obsazení odhaluje, že z filmu byly vystřiženy scény s hercem Timem Rothem (Pulp Fiction, Osm hrozných), který s Tarantinem často spolupracuje, podobně jako Michael Madsen (Gauneři, Kill Bill). Dokonce i herec James Marsden (X-Men, Interstate 66) si měl ve filmu střihnout roli Burta Reynoldse, ale byl vystřižen.

Zamlouvá se vám idea filmových tarantinovek v seriálovém pojetí s přidanými scénami? Dejte nám vědět do komentářů.  

Na závěr velké interview s Tarantinem a herci.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu