Kaleidoskop: V nové ukázce Netflix plánuje svou grandiózní loupež

Kaleidoskop: V nové ukázce Netflix plánuje svou grandiózní loupež | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ať už je krádež peněz jakkoliv mazaně naplánovaná, vždy nakonec potřebujete někoho, kdo ji zrealizuje.

Už na Nový rok Netflix nabídne lupičský thriller Kaleidoskop (Kaleidoscope). Streamovací služba se holedbá, že seriál bude opravdu speciální. Jednotlivé epizody se mají všem divákům přehrát v odlišné posloupnosti a přesto má Kaleidoskop pokaždé dávat smysl. Pokaždé se divák dozví klíčové informace v různém pořadí a jednotlivé elementy tak pro něj budou mít trochu jinou váhu. Výsledná mozaika nicméně pokaždé má nakonec fungovat.

Nejnověji zveřejněná upoutávka nicméně speciální strukturu série nijak neakcentuje. Prostě se soustředí na realizaci samotné loupeže. Jak už to v obdobných příbězích bývá, dosáhnout zlodějského cíle je komplikované a neobejde se to bez několika různých kroků. Ty jsou často jeden obtížnější než druhý a je třeba je dobře naplánovat a provést za složitých podmínek. To v ukázce beze zbytku platí také, tak snad podobné napětí nabídne i zbytek seriálu.

Příběh je volně inspirovaný skutečnou událostí, kdy se během hurikánu Sandy na dolním Manhattanu ztratily dluhopisy v hodnotě 70 miliard dolarů. Podle oficiální verze je zničila voda, seriál si pohrává s myšlenkou, že byly tajně přesunuty do super sejfu. Ten hlídají nejmodernější ochranné systémy i početná ostraha, nicméně expertní tým Lea Papa má plán, jak se do trezoru dostat. Osm epizod se odehrává v rozpětí od 24 let před loupeží, až po 6 měsíců po loupeži. Každá epizoda odhalí kousek z obří skládačky složené z korupce, lakoty, odplaty, manipulace, oddanosti a zrady.

V hlavních rolích vystupují Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son a Hemky Madera. Autorem série je Eric Garcia, mezi producenty figuruje Ridley Scott a hlavním režisérem je José Padilha. Netflix experiment přinese 1. ledna.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest