Survivor Česko & Slovensko: Druhá řada se blíží, první jména jsou venku

Survivor Česko & Slovensko: Druhá řada se blíží, první jména jsou venku | Fandíme seriálům
TV Nova
Za pár týdnů by diváci mohli uvítat nové trosečníky. Soutěž má být tentokrát k hráčům tvrdší.

Už na podzim jste mohli zaznamenat, že televizní stanice Nova a Markíza hledají nové soutěžící pro reality show Survivor. Teď je druhá řada Survivor Česko & Slovensko téměř na dosah. Jako moderátor se vrací Ondřej Novotný a ten ve svém podcastu Kudy běží zajíc prozradil, že natáčet do zámoří odlétá v pondělí. Vše zatím nasvědčuje tomu, že se i druhá řada bude natáčet a s několikadenním odstupem rovnou vysílat. Pokud tomu tak opravdu bude, pak bychom se na Nově, Markíze a Voyo mohli prvních epizod dočkat koncem ledna nebo začátkem února.

Opět se bude natáčet v Dominikánské republice, soutěžící znovu zpočátku budou rozděleni do dvou kmenů a součástí obsazení budou zase i známé osobnosti. Podle magazínů Extra a Expres by měli v letošním ročníku vystupovat následující soutěžící:

Martin Schreiner (účastník Superstar, Tvoje tvář má známý hlas a muzikálový herec divadla Broadway), Radka Pavlovičová (herečka, zpěvačka, tanečnice, partnerka Adama Raitera z minulé řady), Josef Kůrka (držitel titulu Muž roku 2016), Václav Matějovský (seriálový herec, vypravěč Love Islandu), Kateřina „Kundosaki“ Klinderová (moderátorka Oktagonu, influencerka), Barbora Mlejnková (hráčka pokeru), Karolína Krézlová (herečka) a Petr Švancara (bývalý fotbalista). Zpěvák Roman Tomeš pro Super.cz potvrdil, že se měl soutěže účastnit, ale kvůli operaci kýly to nakonec nevyjde.

Novotný (aniž by zmiňoval konkrétní jména) o castingu řekl, že ohledně něj i dalších věcí panovala v tvůrčím týmu velká shoda, takže produkce má všechny předpoklady pro to, aby v rámci daných možností předvedla ten nejlepší možný výkon. Plusem pro letošní ročník jistě bude i to, že štáb nebude zápolit s covidem. Soutěžící se znovu utkají o hlavní peněžitou výhru v hodnotě 2,5 milionu Kč. Nova avizuje, že podmínky přežití budou pro hráče tvrdší, než byly v předchozí sérii.

Vypadá to, že přitvrzení by mohlo být reakcí na kritiku části publika, které se zdálo, že je soutěž k hráčům příliš měkká. Bohužel, ve skutečnosti životní podmínky byly to poslední, co by pro minulou řadu představovalo reálný problém. Daleko horší v předchozí sérii byly dvě jiné věci. Za prvé ždímání natočeného materiálu na maximum. Natáčení je drahé, Nova a Markíza chtějí za své peníze co nejvíc hodin do vysílání. Loni to znamenalo umělé natahování epizod a spoustu hluchých míst. Nejde očekávat, že by se tohle změnilo.

A úplně nejhorší minule bylo, že Survivor Česko & Slovensko vychází z upravené verze soutěže pro tureckou televizi. To znamená extrémní zaměření na fyzické soutěže, repetitivní hraní všech her na body a potlačení strategického elementu. Od klasického pojetí Survivora, jak jej známe ze špičkové americké či solidní australské verze, se turecká mutace liší tak zásadním způsobem, že jde pomalu hovořit o úplně jiné soutěži.

I novou řadu Survivor Česko & Slovensko bohužel připravují Turci. Loni čeští členové štábu po natáčení mluvili o tom, že se snažili spoustu věcí na tureckém formátu změnit k lepšímu, ale často naráželi na nepochopení a neoochotu se přizpůsobit (případně změny prostě nebyly možné). Nezbývá než doufat, že letos se povede česko-slovenského Survivora alespoň o kousek přiblížit tomu, jak velký má tahle show ve skutečnosti potenciál.

Foto: Nova

Zdroje: Nova, Voyo, Extra, Kudy běží zajíc, Super.cz

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest