Dungeons & Dragons: Nový seriál ze světa rytířů a draků jde do výroby

Dungeons & Dragons: Nový seriál ze světa rytířů a draků jde do výroby | Fandíme seriálům
Paramount Pictures
Po Hře o trůny a Pánu prstenů nás čeká další velká fantasy série.

Do českých kin dorazí 30. března fantasy velkofilm Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. To ale není všechno, co se v rámci značky chystá. Společnost eOne má s rozsáhlým fantasy světem velké plány. Krom filmové série se připravuje také televizní seriál Dungeons & Dragons. Už loni jsme se doslechli, že je výhledově v plánu, teď se začal reálně připravovat.

V eOne se domluvili se streamovací platformou Paramount+ a ta si objednala rovnou celou první řadu, která bude mít osm epizod. Pilotní epizodu napsal a zrežíruje Rawson Marshall Thurber, filmový režisér známý pro snímky jako Vybíjená, Millerovi na tripu, Mrakodrap nebo Red Notice. Pro Paramount+ jde o jeho dosud nejdražší projekt (dosud to zřejmě bylo videoherní Halo). Počítá se s tím, že v případě úspěchu vznikne celé provázané univerzum souvisejících seriálů.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars.

Foto je ilustrační, celovečerní film Dungeons & Dragons

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest