God of War: Amazon si objednal celou sérii o bohu války

God of War: Amazon si objednal celou sérii o bohu války | Fandíme seriálům
Sony Interactive Entertainment
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nová velkolepá fantasy série se inspiruje slavnou herní předlohou, která čerpá z antické a severské mytologie.

Po tom, co společnost Amazon Prime Video letos na jaře projevila zájem o úspěšnou videoherní sérii God of War, se situace zásadním způsobem posunula kupředu. Amazon se domluvil se Sony Pictures Television a PlayStation Productions a objednal si natočení rovnou celé první řady seriálového zpracování. Předběžné přípravy probíhaly už několik měsíců, takže natáčení může začít prakticky okamžitě. Chystaná série je označována jako „prémiová“, takže fanoušci předlohy či fantastiky mohou doufat ve výpravnou podívanou.

Chystaná série podle magazínu Deadline pojednává o bohu války (God of War) Kratosovi, který po krvavém životě v antickém Řecku odchází do exilu na daleký sever. Po smrti svojí ženy se Kratos vydává spolu se svým odcizeným synem na nebezpečnou cestu na nejvyšší vrchol, aby splnil poslední manželčino přání a rozptýlil její popel. Kratos brzy pochopí, že jeho cesta je ve skutečnosti epickou výpravou, při níž projde zkouškou vztah se synem a oba budou nucení bojovat s bohy a monstry o osud celého světa.

Popis nápadně připomíná zápletku videohry God of War z roku 2018 a zatím není zřejmé, zda z ní bude seriál vycházet, anebo prostě jen magazín Deadline chtěl ke zprávě přidat nějakou synopsi a shodou okolností si vybral právě tu ke čtyři roky staré hře.

Seriál připraví Mark Fergus a Hawk Ostby, produkuje s Rafe Judkins. Herní série vychází od roku 2005. Jen hlavní linie dosud nabídla pět titulů. Šestý je v přípravě a vedle toho vyšla řada doplňkových her. Série začíná v mytologické verzi starověkého Řecka, kde bůh války Ares podvodem přiměje sparťanského válečníka Kratose k vraždě vlastní rodiny. To Kratose vysílá na cestu pomsty, která je lemovaná nestvůrami, titány a bohy. Vše směřuje ke Kratosově převzetí Areova místa a k válce s olympskými bohy. Poslední velký díl série přeskakuje z řecké mytologie k severské. Kratos tentokrát namísto pomsty směřuje k vykoupení, což jej nevyhnutelně vede ke konfliktu se skandinávskými božstvy. Druhou hlavní postavou se v tu chvíli stává také jeho syn Atreus, s nímž se snaží napravit rozbitý vztah.

Foto je ilustrační - videoherní předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu