Nekroskop: Knižní hororová série bude ždímána na kost

Nekroskop: Knižní hororová série bude ždímána na kost | Fandíme seriálům
Crossroad Press
Zobrazit další 2 obrázky
Románová série Nekroskop čítá již šestnáct dílů. Dost materiálu pro adaptace ve filmovém, televizním i videoherním médiu. Dojde zřejmě i na komiksy. 

Románový cyklus Nekroskop z pera poměrně plodného britského autora fantasy hororů Briana Lumleyho dnes oficiálně čítá celkem osmnáct knih rozdělených do jednotlivých dílčích sérií (u nás zatím pouze šestnáct knih). Tento cyklus s docela solidní fanouškovskou základnou vychází již od roku 1986 a zatím se nedočkal jediné filmové nebo televizní adaptace. To se rozhodlo změnit produkční studio Revelations Entertainment, které najalo Glenna Hetricka (jako maskér pracoval na sérii Hunger Games nebo seriálech Star Trek: Discovery nebo Agenti S.H.I.E.L.D.u) a herce, producenta a scenáristu Michaela McKaye (podílel se na seriálu The Perfect Pitch). Hetrick a McKay se v rámci Revelations Entertainment produkčně postarají o adaptaci knižního cyklu nejen v rámci televize, ale i ve formě série animovaných filmů, videoher, komiksů a dalších médií.

Glenn Hetrick vydal prohlášení, které nejlépe vystihuje motivace a důvodu, proč k tak rozsáhlému a intermediálnímu projektu dojde:

„Jsem plně zavázán vdechnout život každé molekule podmanivých prvků, které dávají dohromady tento živý literární vesmír a chci to udělat s opravdu děsivou přesností. Ve zkratce, bude to mé životní dílo. Se dvojím zaměřením jak na postavy, tak na příběh, bude tento unikátní přístup naší formou otevření tohoto světa nové generaci globálního obecenstva, zatímco zároveň uctíme dědictví, kterého si cení silná fanouškovská základna.“ Hetrick dále v prohlášení uvádí, že hlavním hrdinou bude Herry Keogh a diváci si tak vychutnají jeho dobrodružství, nejen mezi upíry, ale dalšími fantasy bytostmi rozsáhlého světa, který Brian Lumley vytvořil.

Diablo: Netflix chystá seriál podle populární videohry
 

Společnost Revelations Entertainment byla založena hercem Morganem Freemanem a jeho produkční kolegyní Lori McCreary. Ta se k tématu také vyjádřila: „Nekroskop nám dovoluje prozkoumat světová témata hororu zcela novým způsobem.“ K projektu se vyjádřil i samotný Morgan Freeman: „Jedna z otázek, která tíží lidstvo v průběhu historie je – Kde se berou příběhu o dobru a zlu a proč jsou natolik podobné v různých civilizacích a kulturách?“

K předloze promluvil i Michael McKay: „Je to příliš epické a příliš dobré na to, abychom z toho uplácali obyčejný hraný film. Máme zde velice rozličnou a vrstevnatou tapisérii sci-fi horroru, jaký se ještě na nepodařilo natočit. Je to jedinečný projekt, mkteré je potřeba zpracovat a zachovat. Původní materiál si to zaslouží, stejně jako si to zaslouží obecenstvo. Je toho tolik, co lze na sérii milovat, pro mě je to především jedna věc – NEJLEPŠÍ PADOUCH VŠECH DOB!“

Zdá se, že zatím mají všichni zúčastnění plno energie a dostatek respektu k předloze, že by se z toho mohl nakonec vyklubat masivní projekt. Otázkou zůstává, zda si tvůrci neberou s multimediálností adaptace příliš na své bedra. Rozsáhlá předloha sice nabízí spoustu přístupů k adaptaci, tvůrci se ale stále pokusí o husarský kousek.

Titulní foto je ilustrační - knižní předloha

Zdroj: Deadline, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu