Assasin’s Creed: Nový seriál oficiálně míří do výroby

Assasin’s Creed: Nový seriál oficiálně míří do výroby | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Scenárista Vikingů dostane možnost zpracovat další „historickou“ látku“.

Již v roce 2020 oznámil Ubisoft spolupráci s Netflixem, která měla zahrnovat i populární videoherní sérii Assasin’s Creed. Po delší době ticha jsou tu nové zprávy o převedení známé značky do seriálové podoby. Výkonný producent celé herní série Marc-Alexis Côté říká, že je projekt stále v raném stádiu, avšak může potvrdit, že po letech plánování, zvažování a příprav se na něm konečně začalo pracovat.

Jako showrunner (hlavní scenárista) k němu byl zvolen Jeb Stuart, scenárista původní Smrtonosné pasti s Brucem Willisem, a naposledy tvůrce seriálu Vikingové: Valhalla. Projekt spolu s Netflixem produkuje filmová a seriálová divize Ubisoftu a kromě toho se herní studio podílí ve spolupráci s Netflix Games na výrobě nové mobilní Assasin’s Creed hry. Zatím nevíme, kdy se seriálu dočkáme, jak bude pojatý nebo kdo v něm bude hrát.

Assasin’s Creed je videoherní značka, která je na trhu od roku 2007. Hlavní série měla už více než deset dílů, které doplňuje další asi desítka spin-offů. Jednotlivé hry vyšly na většině hlavních platforem a frančíza je globálním fenoménem.

Ve hrách proti sobě po staletí bojují dvě organizace, Asasínové a Templáři. Assasínové se snaží uchovat svobodnou lidskou vůli, Templáři by rádi nastolili dokonalý řád a ovládli lidi skrz artefakty zvané „kousky Ráje“. Prostřednictvím své organizace Abstergo využívají stroj „Animus“ k tomu, aby dokázali nahlédnout do geneticky uložených vzpomínek předků lidí, které ke stroji připojí.

Hráč díky tomu mohl v každé další hře skrze Animus zažívat pestrá historická období, kde po kouscích ráje pátrá. V minulosti často hráč vystupuje jako jeden z Asasínů, nenápadných zabijáků. V roce 2016 hry adaptoval celovečerní film s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli, ten však s chystaným seriálem nijak nesouvisí.

Foto je ilustrační, z filmu Assasin’s Creed

Zdroj: Netflix

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu