Horizon Zero Dawn: Seriál podle populární sci-fi videohry míří na Netflix

Horizon Zero Dawn: Seriál podle populární sci-fi videohry míří na Netflix | Fandíme seriálům
Sony
Zobrazit dalších 6 obrázků
Známe scenáristy, kteří se postapokalyptického boje lidí se stroji ujmou.

V květnu společnost Sony odhalila, že na motivy playstationové hry Horizon Zero Dawn chystá seriál. Teď jsme se dočkali prvních podrobností. Hru z postapokalyptické budoucnosti, kde krajinu obývají obří robotická stvoření, zpracuje do seriálové podoby Steve Blackman. Ten dosud vedl seriál Umbrella Academy, který se však blíží ke svému závěru. Novinku s Blackmanem připraví Michelle Lovretta, která s ním spolupracovala už na The Umbrella Academy.

Chystaný seriál by údajně měl být připravovaný jako velká událost se zaměřením na postavy. Steve si dle svých slov libuje v postavách, které jen těžko hledají své místo v zajetých strukturách a žijí na okraji. Scenáristu baví, když může diváky překvapit a nabídnout jim nový pohled na věci, o nichž si myslíme, že je důvěrně známe. Stejně jako ve hrách bude hlavní hrdinkou mladá válečnice Aloy, která na začátku netuší, že může být klíčem k záchraně světa.

Na herní předloze se Blacksmanovi líbí, jak má promyšlený svět a postavy, stejně jako jej láká střet lidí se stroji. Předpokládá, že natáčení bude extrémně náročné a bude třeba zapojit ty nejnovější technologie, aby bylo možné seriál vůbec zrealizovat. (Teoreticky tedy tvůrci využijí technologii stagecraft, kterou zpopularizoval The Mandalorian, kdy herci natáčejí v obklopení obřích obrazovek, na něž se promítá okolní prostředí). A seriál by měl být přístupný „všem typům diváků“, zřejmě tedy i těm, kteří herní předlohu vůbec neznají. Seriál vzniká pro Netflix.

Děj je zasazený do postapokalyptických Spojených států 31. století, kdy lidé žijí v roztroušených primitivních kmenech. Technologie v lidském životě jsou vesměs věcí minulosti, nicméně Zemi obývají velcí roboti, kteří s lidmi mírumilovně koexistují. Pak ale roboti najednou začnou být čím dál agresivnější a objevují se dokonce i vyloženě zabijácké mašiny. Hráč ve hře ztvárnil mladou lovkyni Aloy, která se snaží vypátrat svoje skutečné kořeny a pomstít smrt svého zavražděného soukmenovce. O zpracování seriálu zatím nemáme jakékoliv bližší podrobnosti.

Foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroje: Netflix, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu