Napoleon: Steven Spielberg chystá výpravnou minisérii o slavném vojevůdci

Napoleon: Steven Spielberg chystá výpravnou minisérii o slavném vojevůdci | Fandíme seriálům
Pixabay
Chystaná novinka pro HBO se natáčí podle nikdy nezfilmovaného scénáře legendárního Stanleyho Kubricka.

Jedním z nedokončených projektů Stanleyho Kubricka je velkofilmový opus o Napoleonovi. Legendární filmař (Osvícení, Mechanický pomeranč) byl dlouholetým příběhem Stevena Spielberga, kterému dokonce přenechal svůj odkládaný projekt A.I. Umělá inteligenci. Asi tak dává smysl, že pokud by někdo měl nakonec Napoleona přivést k životu, měl by to být právě Spielberg.

Režisér v únoru na festivalu v Berlíně prozradil, že po dlouhé době příprav se konečně chystá natáčení. Napoleon nebude zrealizovaný jako film, ale jako výpravná televizní minisérie. Vzniká pro HBO a chystá se 7 epizod. Přípravy natáčení zrychlují a podle informací serveru Deadline má už brzy ze strany kabelové stanice dojít k oficiální objednávce.

Zatím to vypadá, že by měl Spielberg pouze produkovat. V roce 2016 se uvádělo, že by měl režíroval Cary Fukunaga (Není čas zemřít) a scénář by měl psát David Auburn (Dům u jezera, Důkaz, Georgetown), ale za osm let se samozřejmě mohlo všechno změnit.

Kubrick začal Napoleona chystat po úspěchu své sci-fi 2001: Vesmírná odysea. Důkladně probádal vojevůdcův život a napsal scénář. Plánoval skutečně kolosální snímek, který se měl točit ve Francii, Británii a Rumunsku, kde bylo domluveno, že mu kompars bude dělat čtyřicet tisíc vojáků lokální armády, kdy deset tisíc mělo jezdit na koních! Kvůli narůstajícímu rozpočtu a neúspěchu obdobných projektů nicméně nakonec byl Kubrickův film zrušený a teprve po letech znovu ožil jako připravovaná Spielbergova série.

Připomeňme, že potenciálně už v letošním roce uvidíme Napoleona s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli, jehož natočil Ridley Scott.

Foto je ilustrační - Pixabay

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest