Waco: The Aftermath – Nový seriál mapuje následky krvavého a plamenného obléhání

Waco: The Aftermath – Nový seriál mapuje následky krvavého a plamenného obléhání | Fandíme seriálům
Showtime
Zobrazit dalších 5 obrázků
Po obléhání Waco hrozba domácího terorismu v USA narůstá a blíží se velký smrtící úder. Pusťte si trailer, seznamte se.

V roce 1993 došlo k tragédii v texaském městě Waco, kde se ozbrojený náboženský kult Davidiánů zabarikádoval na své farmě. Panovalo podezření, že jsou na farmě nelegálně shromažďovány automatické zbraně a byla naplánována razie. Plán se před Davidiány nepodařilo utajit. První úder zasahujících agentů byl odražen a následovalo 51 dní trvající obléhání, při němž si obě strany vyměňovaly střelbu, nasazena byla těžká technika a ze situace se stala celosvětová mediální senzace. Během přestřelek zemřela řada Davidiánů i zasahujících agentů a vše vyvrcholilo masivním požárem, při němž zemřelo 76 obyvatel budovy, včetně dětí.

Situaci čerstvě popsal třídílný dokument Netflixu Masakr ve Waco. V tom si uděláte základní obrázek o celé situaci a uvidíte řadu dobových záběrů přímo z místa činu. Na druhou stranu je dokument značně kritizovaný za to, jak klouže po povrchu, nezkoumá události do patřičné hloubky a jen zběžně zmiňuje všechny prohřešky, kterých se dopustily zasahující jednotky. Vedle toho vznikla také dramatická minisérie Waco, které je pro změnu zase vyčítáno, že Koreshe vykresluje snad v až příliš pozitivním světle.

Právě na šestidílnou dramatizaci z roku 2018 navazuje novinka Waco: The Aftermath. Pětidílná série se věnuje následkům událostí na farmě. Jmenovitě především soudu s přeživšími Davidiány, nelibosti veřejnosti s postupem pořádkových sil během zásahu a zvýšenému riziko domácího terorismu, které bylo střetem úřadů s Davidiány zřejmě zesíleno. Zdá se, že vše směřuje k bombovému teroristickému útoku v Oklahomě z roku 1995, jehož pachatelé Waco označují za svou inspiraci.

Michael Shannon se z první minisérie vrací jako agent FBI Gary Noesner a v novince se znovu ukážou ještě Shea Whigham, John Leguizamo a Annika Marks. Ty nově doplňují David Constabile, J. Smith-Cameron, Giovanni Ribisi, John Hoogenakker, Abbey Lee či Alex Breaux. Autory série jsou opět John Erick Dowdle a Drew Dowdle. Showtime plánuje premiéru na 16. dubna. Je tedy možné, že u nás novinku uvede služba SkyShowtime.

Podklady a foto: SkyShowtime

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest