Monstrum: Po úspěchu Dahmera bude série pokračovat

Monstrum: Po úspěchu Dahmera bude série pokračovat | Fandíme seriálům
Netflix
Příběh kanibalského vraha se stal jedním z největších hitů v historii Netflixu. Streamovací služba nás postaví tváří v tvář dalšímu zlu.

Minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera vzbudila značné kontroverze. Pozůstalí po vrahových obětech jsou stále naživu a neustálé připomínání Dahmerových činů je zas a znovu traumatizuje. Je to přijatelná daň za to, co seriál nabízí? Lze ještě k tématu Jeffreyho Dahmera říct cokoliv, co dosud nebylo řečeno? Je seriál dostatečně citlivý k obětem? Je na místě, že jim věnuje jen zlomek času, který je dopřán samotnému násilníkovi? Je Jeffrey Dahmer až příliš polidšťovaný a je to na místě? A snaží se seriál něco reálně říct, nebo se jen pokouší o senzaci a šok?

To jsou ve finále všechno jen filosofické otázky, protože v Hollywoodu hovoří nejsilnějším hlasem čísla. A ta jsou v tomhle případě jednoznačná. Diváky sériový vrah naprosto fascinoval a z minisérie se stal hit. Dokonce druhý nejsledovanější anglicky mluvený seriál Netflixu hned po Stranger Things.

Asi tak nepřekvapí, že se z minisérie Monstrum stává antologie, kdy se každá další řada zřejmě zaměří na jinou děsivou osobu. Netflix si v tuhle chvíli objednal dvě další řady, které opět dodá hitmaker Ryan Murphy, který krom Dahmera stojí za American Horror Story, America Crime Story, Ratchedovou nebo novinkou Vidím vás.

Tisková zpráva nespecifikuje téma dalších řad, ale uvádí, že budou pojednávat o „další monstrózních figurách, které ovlivnily společnost.“ Nabízí se tedy příběhy dalších vrahů, ale stejně tak by se další série mohly zaměřit na teroristy, diktátory, sektáře, mafiány či zvrhlíky.

Titulní foto: Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu