Rytíři v černém: Krátký film o filmu ukazuje budování dystopického světa

Rytíři v černém: Krátký film o filmu ukazuje budování dystopického světa | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Netflix zveřejnil nové video ke svojí akční sci-fi novince, jejíž premiéra už klepe na dveře.

Už zítra na Netflixu startuje nový dystopický sci-fi seriál Rytíři v černém (Black Knight), kde se podíváme do pochmurné budoucnosti, kde je kyslík nedostatkovým zbožím. Netflix zveřejnil další podrobnosti o futuristickém světě beznaděje:

Děj se odehrává v roce 2071, kdy je to už několik desetiletí od chvíle, kdy do Země narazila kometa a zabila 99% populace. Soul se proměnil v pustinu a jen některé skupiny obyvatel jsou považovány za hodné zásobování kyslíkem a potravinami, jichž je extrémí nedostatek. Společnost je rozdělená do čtyř pevně daných kast, kdy má každá jasně daný socioekonomický status. Každá kasta žije v určené čtvrti a každý obyvatel má vytetovaný QR kód, jenž jasně říká, na jaké příděly zásob má dotyčný nárok.

Příděly rozvážejí kurýři. Lidé, kterým jsou cenné zdroje odepřeny jsou označováni jako uprchlíci. Přežít jim pomáhá utajená vzbouřená frakce kurýrů, známá jako černí rytíři. Nejstatečnější z nich je kurýr č. 5-8, legendární rebel, jenž dodává zásoby uprchlíkům v nouzi. Druhou ústřední postavou je Sa-wol, mladý uprchlík, který nelegálně žije s major-generálkou Seol-ah a sní o tom, že se stane kurýrem jako 5-8. Když náhoda a tragédie svede 5-8 a Sa-wola dohromady, spojí síly a společně se postaví Chun-myung, zlému impérium s větší mocí než má vláda.

Těsně před premiérou Netflix zveřejnil nové video, které ukazuje, jak filmaři vystavěli dystopický svět. Jak připravili jednotlivé lokace, nebo jak na první pohled rozlišili od sebe jednotlivé třídy už podle kyslíkových masek. Pusťte si video níže, případně koukněte ve starším článku na klasický trailer. Pokud vás novinka zaujme, tak už od zítřka ji můžete na Netflixu přehrát.

Děj se odehrává v roce 2071 na silně znečištěné planetě Zemi, kde se prakticky nedá dýchat. Přežilo pouhé procento pozemšťanů a na Korejském poloostrově byla ustavena nová civilizace s výraznou společenskou stratifikací. Přežití závisí na práci neohrožených kurýrů, kteří si říkají Rytíři v černém a rozvážejí po krajině tlakové lahve s ceněnými zásobami vzduchu. Stát se kurýrem je v třídní společnosti pro uprchlíky hledající azyl prakticky jedinou šancí na záchranu. Série pojednává o legendárním kurýrovi zvaném „5-8“ a uprchlíkovi, který touží kráčet v jeho šlépějích. V hlavních rolích hrají Kim Woo-bin, Song Seung-heon nebo Kang You-seok. Autorem série je Cho Ui-seok, který seriál připravil na základě webového animáku Delivery Knight. Netflix novinku uvede 12. května.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest