Survivor Česko & Slovensko 2023: Známe vítěze nebo vítězku

Survivor Česko & Slovensko 2023: Známe vítěze nebo vítězku | Fandíme seriálům
TV Nova
Zobrazit další 2 obrázky
Kdo vyhrál, proč vyhrál a jak se závěr druhé řady Survivora odvíjel.

Článek obsahuje spoilery!

Po skoro čtyřech měsících vysílání známe vítěze druhé řady reality show Survivor Česko & Slovensko 2023. V závěrečné epizodě z finálové trojky nejprve vypadla Karolína Krézlová, když se nedokázala před svými soupeři dostat ven z uzamčené klece. Zbývající Martin Konečný a Tomáš Weimann se následně utkali v dalších dvou soubojích, kde byly ve hře dva bonusové hlasy pro závěrečné hlasování o vítězi. Tomáš získal jeden hlas, když jako první složil hlavolam z rozřezané kostky. Ve druhém boji Martin jako první rozdělal oheň a přepálil provaz, což mu přineslo druhý hlas. Oba pánové tak před závěrečným hlasováním poroty stanuli bez jakékoliv náskoku.

Před porotou se oba muži snažili akcentovat svoje přednosti – Martin schopnost přežití v divočině a starost a jednotu svého kmene (aliance). Ve prospěch Tomáše hovořily jeho atletické dovednosti (využívané i pro prospěch parťáků) a schopnost opakovaně přežít v duelech snahu o jeho vyřazení. Oba kladli důraz také na to, jak jim soutěž pomohla překonávat předchozí životní těžkosti. Tomáš vyrůstal v neúplné rodině, což mu přineslo v dospělosti problémy se sebeovládáním a začleněním. Martin řadu let žil v náboženském kultu a následně se z něj stal samotář, který nebyl zvyklý na základní zákonitosti mezilidských interakcí.

Herní schopnosti obou mužů v oblasti taktiky, vytváření sociálních vazeb nebo umění přizpůsobit se, byly na závěrečné kmenové radě promítány jen okrajově. Když už, tak se řešilo to, jak se pánové dokázali dostat až do finále navzdory svým konfliktním, nekompromisním povahám. Závěrečné hlasování se obešlo bez zásadních šoků, kdy do značné míry většina porotců hlasovala pro toho finalistu, který jim zkrátka byl bližší – s kým se víc bavili nebo měli alianci. Tomáš dostal hlasy od Žanety, Andrey, Josefa a Karolíny. Martin od Kristiana, Kulhyho, Báry a Adama. Z toho, co jsme viděli v sestřihu, působili otevřeně Josef a Karolína, kteří se tvářili, že pokud by Martin měl na jejich otázky opravdu silné odpovědi, pak by možná hlas pro něj alespoň zvážili. Oba dva ale nakonec hlasovali pro Tomáše. U zbývajících porotců se zdá, že byli od počátku o svém hlase jasně rozhodnutí.

Jazýčkem na vahách se nakonec stala Johana. Ta dopředu mohla působit jako další hlas pro Martina, ale nakonec se rozhodla pro Tomáše. Proč, to se jednoznačně dozvíme až z rozhovorů po soutěži. Zatím můžeme usuzovat, že jakožto zapálená hráčka hlasovala pro toho, kdo na ní působil jako zaslouženější vítěz. Případně ji Martin nějak naštval (zklamal) při jejich vzájemné spolupráci anebo si ji naopak Tomáš získal, když si spolu hodně osobně a otevřeně pohovořili krátce před jejím vypadnutím.

Tomáš Weimann se tak stal druhým vítězem Survivora Česko & Slovensko. Podruhé vyhrál muž z České republiky, podruhé vyhrál „obyčejný člověk“, nikoliv jedna z obsazených celebrit. Stejně jako loni vyhrál účastník, který po sloučení dominoval v soutěžích (Vladimír loni vyhrával sedm soutěží o imunitu, Tomáš letos vyhrál tři imunitní soutěže a pět duelů). Na ostrově vydržel 74 dní. Vítězstvím získal titul Survivora a odměnu 2,5 milionu českých korun.

Televize Nova před časem otevřela castingy pro eventuální příští ročník. V případě zájmu se můžete hlásit zde.

Foto: Nova

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Keoki | 18.05.2023 11:31
Finále tedy za mě jedno velké zklamání z hlediska poroty. Celou dobu tam kdákají o tom, jak ten nebo onen nehraje, jak jsou tam všichni zaslepení svým původním kmenem a především vítěz ukazoval, kde se dalo, ale jakoukoli snahu se začlenit, nebo byť jen hledat po sloučení individuální imunitu naprosto nulová. A tohle má být ten Survivor? Přeživší? Kdyby byl v té své opěvované americké verzi, tak už by tam dáááávno nebyl, protože pokud se zkrátka nezačlení, nevyužije nějaké kličky, přelstění, tak ho žádný duel nezachrání a letí. Díky tomuto rozhodnutí poroty udělali ze Survivoru pouze demonstraci sportovního nadání, ne sociální hry. A to nemluvím ani argumentaci jednotlivých hlasů. ,,Volím toho a toho... no, protože doufám, že vyhraje." Tomu říkám skvostný důvod.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest