Pozlacený věk: „Americké Panství Downton“ je zpátky s 2. řadou

Pozlacený věk: „Americké Panství Downton“ je zpátky s 2. řadou | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 2 obrázky
Vracíme se do New Yorku 19. století, kde se stará smetánka střetává se zbohatlíky a upnuté tetičky nesouhlasí s novými móresy.

Scenárista Julian Fellowes dělal v letech 2010-2015 radost seriálem Panství Downton. Ještě dvakrát se k postavám vrátil v celovečerních filmech. Fanoušci vztahových dramat v dobových kulisách však postrádali svou pravidelnou dávku emocí. Slušnou náhražku jim Fellowes dal v seriálu Pozlacený věk (The Gilded Age). Ten loni své diváky obšťastnil devíti epizodami. Děj je zasazený na konec 19. století, kdy se nesezdaná Marion Brook po smrti otce přestěhuje ke svým zámožným tetám na Manhattan. Tam se zrovna v té době rozjíždí společenská přetahovaná mezi tradičními rodinami a lidmi, kteří čerstvě přišli k penězům díky průmyslové revoluci.

Druhá řada začíná na Velikonoce roku 1883. Bertha Russell zjistí, že jí Hudební akademie nedopřeje vlastní lóži. Po celou řadu se bude snažit staré pořádky zpochybnit. Ideálně se místní smetánce postavit do jejího čela. Její manžel se mezitím snaží vypořádat s dělnickými odbory ve svojí ocelárně v Pittsburghu. Marian se dál snaží najít své místo na slunci a potají začne vyučovat v dívčí škole. Ada k překvapení všech potká novou známost. Agnes s ničím z toho nesouhlasí. V Brooklynu se rodina Scottových začne vzpamatovávat ze svého šokujícího oddělení a Peggy začne spolupracovat s T. Thomasem Fortunem v NY Globe.

V seriálu vystupují Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Harry Richardson, Taylor Richardson, Blake Ritson, Douglas Sills, Erin Wilhelmi, Nathan Lane, Audra McDonald, John Douglas Thompson, Ashlie Atkinson, Laura Benanti, Nicole Brydon Bloom, Christopher Denham, David Furr, Ward Horton, Matilda Lawler a Robert Sean Leonard.

Druhá řada na HBO startuje 29. října, jednotlivé epizody jsou vysílány s týdenními odstupy.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest