Harry Potter: Seriálové zpracování bude uvedeno v roce 2026

Harry Potter: Seriálové zpracování bude uvedeno v roce 2026 | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Projekt konzultuje autorka knižní předlohy J.K. Rowling.

Šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav vystoupil v pátek na prezentaci pro akcionáře, kde rekapituloval výsledky posledního čtvrtletí a také poodhalil další plány studia. Jedním z důležitých témat bylo seriálové zpracování knižní série Harryho Pottera, jedné z vůbec nejúspěšnějších značek, jaké kdy studio pojednalo.

Už dříve se uvádělo, že by seriál mohl uvedený v příštím, nebo následujícím roce. Teď Zaslav řekl, že se počítá s tím, že seriál na službě Max (HBO Max) odstartuje v roce 2026. Ať už na seriálové zpracování Harryho hledíte jakkoliv, dát tvůrcům na přípravu víc času je rozhodně správný krok.

Zaslav také potvrdil, že on a další zástupci společnosti se v Londýně sešli s J.K. Rowling, autorkou knižní předlohy. Ta se v posledních letech stala značně kontroverzní figurou, pro své opakované transfobické výroky, kvůli kterým ji nezanedbatelná část fandomu a širší veřejnosti zavrhla. Zatím není zřejmé, zda se Rowling bude na sérii aktivně podílet, anebo šlo jen o jakousi zdvořilostní schůzku, po které J.K. zůstane stranou a bude pouze pobírat tučné šeky.

Pravdou je, že pokud chce dál Warner s příběhy z čarodějnického světa operovat, minimálně vyplácení Rowling se nevyhne. Zvláštní je, proč se rozhodl Zaslav veřejně setkání s kontroverzní autorkou tak nadšeně oslavovat. Proč jej raději tiše nezametl pod koberec. Možná je mu prostě jen jakákoliv „PR diplomacie“ naprosto ukradená a je přesvědčený, že mezi veřejností převažují lidé, kterým je Rowling jedno, nebo dokonce sympatická. Nebo veřejné pochlebování bylo pro Rowling jednou z podmínek a Zaslav udělá pro vydělaný pětník cokoliv. Obě možnosti působí naprosto uvěřitelně, protože Zaslav je známý tím, že vydělávání peněz je pro něj až na prvním místě a co se nedá na první pohled spočítat, to neexistuje.

O seriálu zatím stále víme jen hodně málo. Má jít o zcela nové převyprávění příběhu z knížek, zcela nezávislé na dosavadních filmech. Po dobu cca deseti let mají být postupně zfilmovány všechny díly knižní série jako seriál, nejspíš s jednou řadou pro každou knížku. Nedávno se objevil seznam scenáristů, kteří se u Warneru ucházejí o pozici hlavního autora. Youtuber John Rocha (jehož úspěšnost při odhalování zákulisních informací není zrovna vysoká) aktuálně tvrdí, že nejvyšší šance by prý měla mít Francesca Gardiner, která pracovala na seriálech Na mušce, Jeho temné esence nebo Boj o moc. Zatím ale tohle jméno nepotvrdil žádný jiný zdroj, tak si počkejme, než uvěříme.

Titulní foto je ilustrační, z předchozích filmů

Zdroje: Variety, John Rocha

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Dušan | 25.02.2024 21:59
Tady se zase papouškuje. Jednak se říká spíše transfobní než transfobické. A druhak Rowlingová řekla věci, které jednak transfobní nejsou .. a i kdyby byly, tak i tak jsou pravda. Pokud jde o tom, kdo ji zavrhl, tak je to zanedbatelná část fandomu a veřejnosti, žel bohu ta nejvíc hlasitá a manipulativní.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest