Po atentátu: Jeden z nejznámějších vrahů historie v novém seriálu

Po atentátu: Jeden z nejznámějších vrahů historie v novém seriálu | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 14 obrázků
Podívejte se do americké historie, kde se rozjíždí velký lov na politického zabijáka.

Historie zná hned několik politických vrahů, které si pravděpodobně vybavíte z hodin dějepisu nebo nejrůznějších historických filmů. Je tu Lee Harvey Oswald (J.F. Kennedy). Gavrilo Princip (František Ferdinand d'Este). John Wilkes Booth (Abraham Lincoln). Právě poslednímu jmenovanému se věnuje nový seriál Po atentátu (Manhunt).

Podle oficiální anotace je Manhunt konspirační thriller o jednom z nejznámějších, leč nejobtížněji pochopitelných zločinů historie. Zarážející příběh o štvanici na Johna Wilkese Bootha, která následovala po atentátu na Abrahama Lincolna v situaci, kdy se rozhodovalo o osudu USA.

Jako Booth vystupuje Anthony Boyle. Tobias Menzies se potom představil jako Edwin Stanton, jenž vede vyšetřování. Dále hrají Lovie Simone, Will Harrison, Brandon Flynn, Damian O'Hare, Glenn Morshower, Patton Oswalt, Matt Walsh a Hamish Linklater. Seriál připravila Monica Beletsky (Pozůstalí, Fargo, Famílie), na motivy knižní předlohy James L. Swanson.

Služba Apple TV+ začala seriál nabízet v půlce března a převažují spíš pozitivní ohlasy. Kladné recenze chválí napínavé podání, historické kostýmy a kulisy, ale i herecké výkony a soudobou optiku skrze kterou se tvůrci na problematiku dívají. Negativní recenze nicméně vycházejí také. Většinou si stěžují na to, že seriál postrádá tah na branku chybí mu cokoliv, co by vyčnívalo. Venku je každopádně pět epizod ze sedmi, takže můžete vyrazit na Apple TV+ a zakusit Po atentátu na vlastní kůži.

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest