Ostré předměty: Amy Adams v příběhu od autorky Zmizelé

Ostré předměty: Amy Adams v příběhu od autorky Zmizelé | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Po Zmizelé a Temných koutech přichází na řadu další adaptace knihy veleúspěšné Gillian Flynn, tentokrát pod taktovkou HBO v osmidílné sérii

V roce 2006 americká spisovatelka Gillian Flynn debutovala s mysteriózním románem Ostré předměty (Sharp Objects), který se stal okamžitě bestsellerem a udržel se mezi nejprodávanějšími tituly v New York Times po celých 40 týdnů. A právě román Ostré předměty je poslední ze tří knih od G. Flynnové, který ještě nebyl zadaptován.

První filmová adaptace slavila nečekaný úspěch. Pod režijním vedením Davida Finchera vznikl v roce 2013 jeden z nejlepších adaptovaných filmů všech dob. Fincher spolu se scénářem samotné autorky předlohy od G. Flynn dokázal převést 500stránkovou Zmizelou do filmu s minimem ztrát vedlejších linek a podepsalo se to i na neuvěřitelně kladném jak diváckém, tak kritickém přijetí. S rozpočtem 61 milionů dolarů dokázal snímek utržit celosvětově 370 milionů dolarů a přesvědčit nespočet lidí o tom, že Ben Affleck není herecké dřevo. Podobné kouzlo se pokusila napodobit i adaptace Temných koutů v roce 2015 v hlavní roli s Charlize Theron. I přes vlažné divácké přijetí a neblahé kritiky si se svým nízkým rozpočtem 20 milionů dolarů dokázal film dojít k 200 milionům celosvětově. Není se tak čemu divit, že si HBO spolu s produkčními studii Entertainment One and Blumhouse Television brousí zuby na další úspěch.  Do hlavní role reportérky obsadilo Camille Preaker (po loňské sci-fi Příchozí neuvěřitelně přesvědčivou) Amy Adams. Zajímavostí tohoto castingu je fakt, že Adams byla zvažována již do hlavní role adaptace Temných koutů.

Oficiální synopse knihy zní: Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby? Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene.

Tento kontroverzní, znepokojivý psychotrhiller oplývá zajímavou kriminální zápletkou, ale i vytříbeným tvůrčím týmem a vyjma již zmíněné Adams sympatickým hereckým obsazením.  Režijní sesle se ujme Jean Marc Vallée, který má na krku letošní špičkovou minisérii Sedmilhářky (taktéž ze stáje HBO), Oscary ověnčené drama Klub poslední naděje či neprávem zapadnuté psychologické drama Demolice. Adaptovaný scénář si vzal na starost (spolu Flynn) Marti Nixon, který momentálně pracuje na scénáři k novému Tomb Riderovi, podílel se však i na seriálech UnREAL, Šílencích z Manhattanu nebo Glee.

Herecké obsazení se nadále rozrůstá, zatím byli oznámena tato jména: Hlavní mužské role se zhostí Chris Messina (Newsroom, Pod rouškou noci), představí se jako detektiv Richard Willis vyšetřující vraždu zavražděné dívky. Do role bratra zavražděné dívky a hlavního podezřelého byl obsazen Taylor John Smith (Wolves, American Crime). Coby třináctiletá nevlastní sestra Camille Preakerové (Adams) se představí mladá Eliza Scanlen, kterou jste mohli vidět v krátkometrážním snímku Grace či v seriálu Home and Away. Policejního šéfa malého městečka Wind Gap si zahraje Matt Craven (Disturbia, Justified, X-Men: První třída). Zbytek castingu pak tvoří: Patricia Clarkson (Labyrint: Zkoušky ohněm, Kamarád taky rád), Catherine Carlen (90 minut v nebi), Will Chase (Time After Time), Jackson Hurst (Mlha, Strom života), Madison Davenport (Noe, Kletba z temnot) a Elizabeth Perkins (Preacher, Krotitelé duchů).

HBO se k seriálu vyjadřuje ne jako k minisérii, ale jako k “první sezóně“, tudíž můžeme spekulovat, že při vřelém diváckém přijetí se dočkáme více než jedné série. Není však ani jasné, zda první řada obsáhne celý román či jen část, ale protože kniha má necelých 300 stran, jeví se nasnadě, že by to tvůrci mohli zvládnout v osmi potvrzených hodinových dílech. Oficiální datum uvedení nebylo zveřejněno. Zatím je ohlášeno na průběh roku 2017 (pravděpodobně se dočkáme nejdříve na přelomu podzimu a zimy). Ostré předměty se momentálně natáčejí v Los Angeles v Californii. Žádné propagační materiály doposud zveřejněny nebyly, tak se můžete pod článkem podívat na video, ve kterém autorka G. Flynnová promlouvá o psaní Ostrých předmětů, a dole v galerii si můžete prohlédnout kompletní ohlášené obsazení.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

filmsim | 13.04.2017 22:53
Já vím, jen jsem chtěl zdůraznit, že ti, co knihu četli a líbila se jim, tak byli povětšinou z filmu nadšení. Každý máme něco. Chápu, že tě ta linka nudila, ale mě ten film bavil, jak atmosférou, tak příběhem mnohem víc než místy roztahaný Zodiac, taktéž od Finchera.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu