Jessica Jones: Jaké postavy očekávat ve druhé sérii

Jessica Jones: Jaké postavy očekávat ve druhé sérii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Kdo všechno by se k drsné soukromé vyšetřovatelce mohl připojit?

O příští sérii Marvel seriálu Jessica Jones toho opravdu příliš nevíme, a to přesto, že už se skoro dva měsíce točí (fotky z natáčení hledejte dole v galerii). Kromě toho, že Krysten Ritter si zopakuje titulní roli, spolu s ní se vrátí Rachael Taylor, Eka Darville a Will Traval jako její přátelé a společníci Trish, Malcolm a Will, je všechno ostatní utajováno a my tedy můžeme jen hádat. Kromě čtyř zmíněných herců ale seriál bude potřebovat pořádné posily, aby měl čím vyplnit tradiční třináctidílnou sezonu marvelovských seriálů pro Netflix. A na popis několika ostatních postav se dnes podíváme, jelikož se na internetu objevil seznam rolí, o které se můžou herecké talenty ucházet na konkurzech.

Jak už je u těchto Marvel seriálů zvykem, jména všech postav jsou vždy změněná, aby bylo zabráněno spoilerům. Předchozí zveřejněné seznamy rolí pro Iron Fista či Inhumans ale ponechaly vždy stejné první písmeno jména, aby fanouškům daly alespoň náznak, o koho by se případně mohlo jednat. A to samé se teď stalo u Jessicy Jones. Pojďme si tedy projít všechny čtyři popisy a pokusit se dekódovat, o jakou osobnost z komiksu by se mohlo doopravdy v jednotlivých případech jednat.

Začněme třeba s postavou Dr. Kirby, podle popisu jde o šedesátiletého muže zběhlého ve vědě, který rád experimentuje. Dr. Kirby je nejspíše zástěrkou pro záporáka jménem Dr. Karl Malus. Pokud se budeme řídit náznaky nastřádanými z konce minulé řady, bude to asi právě Malus, kdo vede tajemnou organizaci IGH, díky níž získali Jessica, Will Simpson a dost možná i Kilgrave (David Tennant) své nadlidské dovednosti. Karl Malus obdařil v komiksech schopnostmi mnoho pouličních zločinců, nejspíš tedy své pokusy hodlá rozšířit i do televize.

Další na řadě je Presley, inteligentní a sebevědomý černoch, jemuž táhne ke čtyřicítce. Podle mnohých fanoušků by Presley mohlo být krycí jméno pro postavu jménem Paladin. V předloze je Paladin soukromým vyšetřovatelem, podobně jako Jessica, který si řídí vlastním morálním kodexem, který mu občas zabraňuje v konání jeho práce. Jeho postava by tedy dokonale zapadla do již ustanoveného temnějšího kouta Marvelu, kde se všechny Netflix seriály odehrávají.

Nejpopulárnější odhadem pro postavu 34-38letého chytrého umělce s otcovskými sklony (skrývá se pod krycím jménem Oliver) je Otis Johnson. Komiksový Otis je poměrně úzce spjatý s Colleen Wing (Jessica Henwick) z Iron Fista, a s Misty Knight (Simone Missick) z Luka Cage. S Lukem Cagen nesdílí ale jen přátele, ale také velice podobné schopnosti, které získal kvůli nehodě s chemickými materiály. Pokud ale druhá řada opravdu naváže hlavně na části s korporací IGH, dost možná dostane svou nezničitelnou kůži Otis právě tam. Kvůli tomu, že se objevil prakticky jen v jiných titulech a s Jessicou Jones toho v předloze mnoho společného nemá, jeho zařazení bych bral jako nejméně pravděpodobné. Kdo se pod pseudonymem Oliver skrývá, tak stále zůstává záhadou.

A nakonec tu máme Ingrid, atraktivní ženu kolem třicítky s tmavými vlasy, původně vyškolenou jako zdravotní sestru se zkušenostmi s životem na ulici. Podle popisu má být postava přitahována jak k mužskému, tak k ženskému pohlaví. S tímto popisem mnoho postav marvelovského světa spojit nejde, jedna možnost by se ale nabízela, a tou je Ian Soo. Poprvé se objevil v komiksové sérii Hellcat, což je superhrdinské jméno Jessičiny kamarádky Trish, kde jí dělá jejího nového spolubydlícího. Ovládá schopnost telekineze, tedy pohybování věcí svými myšlenkami. Původně ji získal díky tomu, že je Inhuman, to ale může seriál lehce změnit, nebo jeho schopnosti ani nepoužít. Ian s postavou popsanou v seznamu rolí sdílí dokonce i sexuální orientaci. Je tu ale háček. Jak jste si nejspíš všimli, Ian je v komiksech muž, ale popis jednoznačně mluví o ženě. To by se ale dalo jednoduše vyřešit změnou jeho pohlaví, což by v Jessice Jones nebylo poprvé, stejnou změnou si prošla i Jeryn Hogarth (Carrie-Ann Moss), což je v komiksech rovněž mužská postava.

Existuje i jistá teorie, jenž naznačuje, že Ingrid by také mohla být Typhoid Mary, klasická záporačka Daredevilova světa a profesionální vražedkyně schopná zapalovat věci svou myslí, o níž fanoušci sní už delší dobu v jakémkoliv Netflix seriálu. Problém je v tom, že jména se neshodují v začátečním písmeně. V první sezoně bylo sice pár změn ve jménech, jako že Zabediah Kilgrave je ve skutečnosti Kevin Thompson, nebo že z Franka Simpsona se stal Will Simpson, Typhoid Mary bych ale v Jessice Jones neočekával.

Co si myslíte o potenciálních postavách pro druhou řadu a jaké vás napadají další možnosti? A koho by podle vás mohla hrát již dříve obsazená Janet McTeer, která má být "tajuplná" a mít "zásadní dopad na Jessičin život"?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu