Představitelka první dámy Gileádu: Chtěla jsem dát Sereně srdce

Představitelka první dámy Gileádu: Chtěla jsem dát Sereně srdce | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
V seriálu Příběh služebnice hraje krutou Serenu, manželku velitele. Jak Yvonne Strahovski svou roli vnímá a hodnotí?

Někdy se zdá býti Yvonne Strahovski, představitelka Sereny Joy v Příběhu služebnice, ztělesněním čiré bezohlednosti. Jindy se jí však v očích zračí soucit. Jak na rozporuplnou postavu nahlíží její představitelka? 

"Jde o mocenskou hru. Jedna žena je na vrcholu potravinového řetězce v rámci dané společnosti žen, druhá na jeho dně. Možná, že mimo Gileád by ty dvě byly kamarádky, ale v tomto světě jimi být nesmí," vysvětluje herečka. 

"Víte, Serena je v knize opravdu brutální. Není v ní kouska empatie ani sympatie. Proto jsem se ji při vytváření jejího televizního charakteru snažila navzdory jejímu obscénnímu chování a způsobu zacházení s lidmi trochu zlidštit. Chtěla jsem jí přidat element srdce," nechala se slyšet.

V mnoha scénách je na roli Sereny vidět, že svádí vnitřní boj. Snaží se řídit machiavellovským heslem "účel světí prostředky", někdy se však viditelně nemůže ubránit pocitu viny. 

"V jejím případě tu vidíme jakousi dualitu. Retrospektiva ukazuje, jaká byla před Gileádem a myslím, že byla ze své podstaty čistá a dobrá. Jejím záměrem skutečně bylo zachránit svět, ve kterém klesá porodnost, děti se stávají čím dál tím větší raritou a lidská rasa by dál neexistovala, kdyby se to ihned neřešilo. A myslím, že se skutečně radovala z toho, že může inspirovat ženy, aby následovaly svůj biologický osud a nacházely v tom sílu. Jenže pak se něco pokazilo. Teď vidíme Serenu žijící kleci, kterak si uvědomuje, že to nebylo to nejlepší rozhodnutí. Ne, beru to zpět! Ona si to neuvědomuje. Ona to jen cítí. Nemyslím si, že už je připravena si to připustit," tvrdí Strahovski.

Když Serena v první sérii zjistila, že je těhotenství Offred jen planý poplach, vzteky ji zmlátila. 

"Ten hněv pochází z ne příliš identifikovatelné lítosti. Lítosti, kterou si její vědomí nepřipustilo. Cítí se zbavená své identity, své ženskosti. Vidíme ženu, která už není schopná mít sex se svým manželem. Vidíme ženu, která už není schopna dělat práci, kterou dělala. Dříve byla privilegovaná a zároveň naivní," dodala.

Fanoušci se mohou na premiéru druhé řady těšit už 25. dubna. Změní Serena své chování?

Zdroje: Cosmopolitan

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu