Hra o trůny: Žádného restartu se určitě nedočkáme

Hra o trůny: Žádného restartu se určitě nedočkáme | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Prezident HBO prozradil, jak to bude dál se starými hrdiny Hry o trůny a odhalil novinky o připravovaných spin-offech.

S nejvelkolepější fantasy od dob Pána prstenů se rozloučíme příštím rokem. Televizní diváci však dlouho smutnit nebudou. Momentálně se kutí všelijaké spin-offy, které oblíbenou ságu nahradí. V těch nás ale známé postavy opustí a místo nich nám tvůrci naservírují nové, které si budeme moci zamilovat. Nebo jak jsme si už několikrát zažili, i z duše nenávidět. Otázka tedy zní: Existuje nějaká šance, že ještě někdy spatříme staré známé hrdiny?

To se nestane. Tento příběh, píseň ledu a ohně, je hotový. Neexistuje žádné oživení ani restart.“

To jsou slova prezidenta HBO Caseyho Bloyse, který se vyjádřil celkem jasně. Zároveň ale připustil, že nevylučuje ani možnost odkoupení práv na seriál jinou společností. To je samozřejmě v současné době dost bláhová myšlenka, vzhledem k tomu, kolik Hra o trůny televizní stanici vydělává. Ale vezměte si takový příklad z Amazonu, který se s právy na Tolkienova díla dost možná stane v průběhu let konkurentem výše zmíněných spin-offů. Není zas tak nereálné, že někdy za dvacet let si nějaký vysoce postavený kravaťák pomyslí: „Hele, lidi přece měli hrozně rádi tu Hru o trůny... Pánové, dostal jsem grandiózní nápad! Odkoupíme práva, oznámíme velkolepý comeback a vyděláme miliony!“ To už je něco, co si dokáži představit.

Prezident HBO se ale rozpovídal i o stále připravovaných spin-offech. I když se v současnosti připravuje dalších pět seriálů, které rozšíří svět Západozemí, reálně bychom se měli dočkat jenom jednoho. A to ne dřív, než v roce 2020. I kdyby HBO vlastnilo už kompletně natočený spin-off, nehodlá ho odvysílat dřív, než rok po skončení hlavní série. Jestli se poté dočkáme i dalších, záleží čistě na tom, jakou úspěšnost bude mít ten první. A jaká je tedy současná situace okolo tvoření nových příběhů a postav? Casey Bloys odpověděl takto:

Viděl jsem různé vzrušující materiály. Najali jsme oprvadu skvělé scénáristy, kteří na nich pracují. Je to velmi vzrušující. Ale neexistuje žádný rozvrh. Ne všichni pracují ve stejném plánu, takže jsem viděl různé verze různých věcí. Nemáme ani žádný časový plán, kdy by mohlo být o jednom z nich rozhodnuto.“

Všechny chystané projekty, jak se zdá, jsou zatím ještě v plenkách a teprve se skládá nějaká pevná část každého scénáře. Po skončení Hry o trůny si na návrat do Západozemí ještě pár let určitě počkáme. 

Zdroj: Hollywoodreporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu