Komentář: Proč mladá generace nesleduje české seriály?

Komentář: Proč mladá generace nesleduje české seriály? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
České seriály nemají zrovna tu nejlepší pověst. A nejen oni, jak se dozvíte v mém skromném názoru na dnešní televizní scénu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Zlaté časy televizní produkce už sice dávno pominuly, dost často se mi ale zdá, že se s touto skutečností čeští producenti nehodlají smířit. A potom se děje to, co denně vídáme v televizi. Tedy aspoň někteří z nás. Zájem o televizi klesá, a tak se v ní dočkáváme někdy až bizarních pokusů o nárůst sledovanosti. Proč se dle mého názoru tak děje a kdo se na dnešním trendu hejtování televize nejvíce podílí, to si povíme v následujících několika minutách. Ovšem než na to odpovím, dovolte mi kratičkou přednášku z historie.

Dabing Street: První dojmy mísí rozpaky s potenciálem
 

Svůj rozkvět televize na našem území zažila už necelých dvacet let nazpět, kdy v ní kralovala tehdy ještě všemi oblíbená stanice Nova. Ta se ve svých začátcích mohla pyšnit někdy až úcthodnými pěti miliony diváky, což je v přepočtech zhruba 52 % z celkového obyvatelstva. A jak je na tom dnes? Za tu dobu stihla snížit svoji sledovanost na stále docela slušných 20 %, což je průměrná sledovanost za minulý rok. To je něco přes dva miliony lidí, co většinou sledují nekonečné telenovely, jejichž sledování je stejně zbytečné, jako jejich existence. Ovšem u tohoto čísla nekončíme. Ročně ztrácí stanice statisíce, někdy dokonce až půl milionu diváků. To samé se samozřejmě týká i televize samotné a nic nenasvědčuje tomu, že to tak nebude pokračovat i nadále. A teď konečně k tomu hlavnímu!

Neříkám, že tu v televizi kdysi vysílali jen samé zlato. Stačí si jen vzpomenout na kupu rádoby zábavných estrád, které tak mile dnes přivedla zpátky k životu Telka. A tu má pod palcem nikdo jiný, než (hádáte správně) Nova. Bohužel, i když už na ně nikde jinde než na Telce nenarazíte, nahradil je úplně jiný typ „zábavy“, který není o nic slavnější. A o něm si tu budeme povídat v další kapitole.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

kraxon | 31.03.2018 10:30
Sice sem nezapadnu (narozen 1955), tedy také důchodce, přesto bych si dovolil něco podotknout. Všechny ty "Velmi křehké pojišťovny v ulici na kraji růžové zahrady" mě naprosto míjejí, taktéž nablblé "reality show" ve kterých vítězí ten, kdo se nejdéle vydrží chovat jako hovado (vím z doslechu). Kriminálky mi nevadí, mám jednu oblíbenou (Midsomer), jinak si raději dám nějaký dokument (historický, válečný). Ze seriálů sci-fi apod., které si raději "seženu" v originále s titulky (příšerný český dabing či spíše blabing nemusím). Výsledek: jsem více u počítače než u TV. Pecky jako "Stranger Things" apod. asi našich TV asi nepotkáme, "Star trek: Discovery" kdovíkdy, pokud vůbec. Zprávy vůbec, na názory redaktorů zvědavý nejsem, informace si najdu na netu, názor si udělám sám a okomentuji si je také sám. Takže v hodnocení programů vůbec a seriálů zvláště na českých TV se shodnu spíše s lidmi o generace mladšími :-)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu