Komentář: Proč mladá generace nesleduje české seriály?

Komentář: Proč mladá generace nesleduje české seriály? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
České seriály nemají zrovna tu nejlepší pověst. A nejen oni, jak se dozvíte v mém skromném názoru na dnešní televizní scénu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Bezduchý obsah, průměrnost a kopírování zahraničí

Mezi ty nejhejtovanější televizní projekty patří například již zmíněné nekonečné seriály jako Ulice nebo Oridnace v růžové zahradě. U těch se mi vždy zdá, že scenarista sepisuje dialogy pro dvoutisící díl cestou do práce a to, co splácá, následně hodí režisérovi na stůl a ten už řekne jen: Klapka, kamera a jedem! Dále tu jsou na oko stejné kriminálky jako Kriminálka Anděl nebo Expozitura, které se snaží kopírovat americký vzor a docela jim to i vychází. Problém u nich ale vidím v tom, že obě varianty působí dost depresivním dojmem a jedná se o průměrnou detektivku s naprosto stejnou strukturou každého dílu. Ale furt se budu radši dívat na zasluněné L.A., než na český venkov poblíž nějakého vesnického zapadávkova. Kde jsou Četnické humoresky, když je člověk potřebuje?! A poslední formát, o kterém se chci zmínit, jsou reality show. Ty sice nejsou zařazeny mezi seriály, ale i tak mi dovolte se o nich zmínit. Protože zrůdnosti jako Výměna manželek nebo Vyvolení můžou být přeci jenom užitečné například pro sociology, pro které jsou tyto pořady plné sršících emocí, něco jako příručka k nezaplacení, ale pro mě? Pro mě jako pro normálního diváka, který vyhledává přidanou kvalitu k mému obohacení, je toto jen ztráta času. A myslím si, že v tomto ohledu nejsem jediný. Proč tedy? Proč se na tyto pořady hází tolik špíny v dnešní době?

Vesměs za to můžeme my sami. Mluvím tu totiž o mladých lidech, jako jste vy nebo já. Jak podotkla v nedávném článku Missandei, velká většina lidí se dívá na seriály jako Ulice, protože zkrátka mají volno a chtěj si dát pauzu od přemýšlení. A na to jsou tyto pořady úplně dokonalé. Vsadím se ale s vámi o cokoliv, že vezmeme-li tuto sociální skupinu lidí, většině bude nad čtyřicet let a výše. Podle mě mladí lidé nemají potřebu ani náladu vysedávat na gauči a dívat se na bezduchý seriál, který je ušitý na míru jinému publiku. V dnešní době, kdy mají spousty možností, se radši podívají na něco exotičtějšího a lákavějšího.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

kraxon | 31.03.2018 10:30
Sice sem nezapadnu (narozen 1955), tedy také důchodce, přesto bych si dovolil něco podotknout. Všechny ty "Velmi křehké pojišťovny v ulici na kraji růžové zahrady" mě naprosto míjejí, taktéž nablblé "reality show" ve kterých vítězí ten, kdo se nejdéle vydrží chovat jako hovado (vím z doslechu). Kriminálky mi nevadí, mám jednu oblíbenou (Midsomer), jinak si raději dám nějaký dokument (historický, válečný). Ze seriálů sci-fi apod., které si raději "seženu" v originále s titulky (příšerný český dabing či spíše blabing nemusím). Výsledek: jsem více u počítače než u TV. Pecky jako "Stranger Things" apod. asi našich TV asi nepotkáme, "Star trek: Discovery" kdovíkdy, pokud vůbec. Zprávy vůbec, na názory redaktorů zvědavý nejsem, informace si najdu na netu, názor si udělám sám a okomentuji si je také sám. Takže v hodnocení programů vůbec a seriálů zvláště na českých TV se shodnu spíše s lidmi o generace mladšími :-)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu