BBC spřádá nový dokument kvalit Planety Země

BBC spřádá nový dokument kvalit Planety Země | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Stanice BBC by se pro své dokumentární projekty dala nazvat dokumentární velmocí. Své kvality hodlá potvrdit v novém dobrodružném seriálu.

Dobrodružně laděný dokumentární seriál připravovaný pro kanál BBC Two budete moci čekat pod názvem Expedition with Steve Backshall. Dřív, než představím samotný seriál, nebude mimo mísu pár slovy představit našemu divákovi jeho ústřední tvář. Muže, jehož jméno nese titulek projektu.

Planeta Země: Legendární dokumenty mají pokračování
 

Jde o dobrodruha s hodně širokým záběrem a širokou základnou fanoušků. Jeho polem působnosti jsou právě expedičně laděné věci, ve kterých se vydává na nebezpečná či neprobádaná místa. Díky průzkumnickým pořadům se stal jedním z prvních lidí, kteří hledali nové živočišné druhy v jedinečných jeskynních systémech zvaných též Rajská zahrada (Expedice Borneo). Vyzoušel si také to, jaké je být pohřben pod lavinou, nebo když vás v řece pronásleduje nervózní hroch (Vražedných 60). V přírodopisných snímcích se zaobírá faunou končin mimo civilizační dosah, anebo provází diváky v pořadech zkoumajících zvířata sice dobře známá, ale hlavně velká a nebezpečná. A nejlépe hodně zblízka. Je dvounásobným držitelem ceny BAFTA.

Co se týká dobrodružných výprav, nevzdá se jich ani v novém pořadu, jenž je přirovnáván ke kultovnímu seriálu Planeta Země. Vzhledem k myšlence expedice mapujícího seriálu si o tom dovolím trochu pochybovat. Pokud by to ovšem znamenalo unikátní a až umělecky vyhlížející záběry dosud neviděných přírodních krás, kterými si nás BBC už stihlo zhýčkat, dalo by se smělému přirovnání opatrně přikyvovat.

Tak či onak, seriál nás vezme třeba k turbulentním peřejím himalájských horských řek, vystoupáme s ním na horské hřebeny pouští Středního východu či nás provede neprobádanými oblastmi jihoamerických pralesů. Vše by se mělo na obrazovkách objevit někdy v roce 2019 a dohromady se chystá 10 epizod.

Nová dokumentární série Explorer: Kdo díly provede?
 

Producenti a zástupci na projektu participujících televizních společností (britské stanice BBC a Dave) se všichni nadšeně shodují na unikátnosti pořadu, od Steva Backshalla si slibují přitáhnutí publika a od programu samotného přitáhnutí pozornosti dokumentárních stanic jakožto kupní síly šířící dílo dál. Backshall pro média sdělil myšlenku, ať se lépe zamyslí každý, kdo je názoru, že planeta je již dávno prozkoumaná. Vypíchnul v zapomnění ležící kouty světa a tajemství, která se tam skrývají. Část z nich plánují v novém seriálu odhalit. Svou cílovku si rozhodně najdou. Co na to říkáte vy?

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu