Disenchantment: Shrnutí 1. řady a informace o 2. sérii

Disenchantment: Shrnutí 1. řady a informace o 2. sérii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Nový fantasy seriál pro dopělé od tvůrce Simpsonů a Futuramy už zhlédl snad každý správný fanda Matta Groeninga. Přinášíme proto informace o 2. sérii a shrnutí té první.

Pozor, článek obsahuje spoilery k 1. řadě seriálu Disenchantment.

Hlavní trio "pohádkového" seriálu tvoří princezna s alkoholovými problémy Tiabeanie (Abbi Jacobson), její elfský společník Elfo (Nat Faxon) a osobní démon Luci (Eric André). Příběh se odehrává v rozpadajícím se království Dreamland. Hlavní dějovou linkou, kromě zapadání princezny Bean do společnosti, je honba krále Zøga (John DiMaggio) za elixírem života.

Disenchantment: Zakázal jsem Hru o trůny, říká Matt Groening
 

I přes to, že 1. série nebyla kritiky příliš kladně hodnocena, dočkáme se pokračování. Když Netflix oznámil seriál, objednal rovnou 20 epizod. Prvních 10 bylo součástí první série, a tak by měla být další série stejně dlouhá.

Logicky bychom měli očekávat 2. sérii v podobném čase v následujícím roce, což znamená v průběhu srpna 2019. Nicméně je možné, že na všech dvaceti odkoupených dílech pracují současně, takže bychom se mohli dočkat nové série už někdy začátkem nového roku. Nic takového ale nebylo zatím potvrzeno, takže je to jen hypotéza.

Závěr první série skončil velice otevřeně. V předposledním díle zemřel dosti nečekaně Elfo. (Ne)byli bychom ale asi velmi překvapeni, kdyby ho někdo (nebo něco) ve 2. sérii neoživilo (přece jenom to byl jeden z hlavních hrdinů). Také zůstává záhadou Elfův původ. Sice zjišťuje, že jeho matka nebyla elf, ale než mu jeho otec stačí říct matčin původ, Elfwood je napaden královskou gardou a téma zůstává otevřené. Navíc potitulková scéna posledního dílu ukazuje, jak je jeho tělo někým vytahováno z moře, a tím je myslím jasné, že jeho příběh zdaleka neskončil.

Dalším velikým odhalením na prozatímním konci příběhu byl fakt, že královna Dagmar (Beanina matka) není mrtvá, ale jen zkamenělá. Bean si musí vybrat, jestli oživí ji nebo Elfu. Nakonec se rozhodne pro matku a dozvídá se, že královna nechtěně vypila jed, který byl někým podstrčen králi. Ve skutečnosti ten jed podala králi přímo královna – z dosud neznámých důvodů. Nicméně královna unese Bean a celé království Dreamland promění v kámen. Do toho všeho je také unesen Luci, nejspíš exorcistou Big Joem (to není ze scény příliš jasné), který se ho během série již dvakrát pokoušel zabít.

Byl to ale skutečně Big Joe, kdo unesl Luciho, i když jsme ho naposledy viděli pohřbeného pod pohyblivým pískem? Jakou roli hraje v příběhu tajemný lid, který od začátku sleduje celý Dreamland a který poslal Bean k zásnubám Luciho jako svatební dar? Je princeznin „osud“ součástí zmiňované „temné bitvy sto staletí“? Má Bean v souvislosti s tím nějaké magické schopnosti?

V galerii si připomeňte jediný odkaz na seriál Hra o trůny, který se v seriálu objevil, a to hned v 1. epizodě.

Zdroj: Digital Spy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu