Star Wars: Resistance: První polovina je za námi. Jak si vedla?

Star Wars: Resistance: První polovina je za námi. Jak si vedla? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
K tomu zhodnocení 11. epizody, která je za tento rok poslední.

Tento týden k nám dorazila již 11. epizoda seriálu Star Wars: Resistance, která byla zároveň poslední epizodou v tomto roce. Z tohoto důvodu bude tedy nejlepší udělat si nějaké shrnutí, jak si první polovina epizod doposud vedla. Nejprve si ale ještě musíme říct, jaká vlastně byla 11. epizoda.

Nová epizoda s názvem Station Theta Black přišla se zatím zřejmě nejslibnější zápletkou, jelikož měla děj posunout výrazně dopředu. To se víceméně také povedlo a příběh byl opravdu zajímavý, jelikož jsme se po delší době zase podívali na zoubek Prvního řádu. Nejlepší částí epizody byly jednoznačně přestřelky našich hrdinů se stormtroopery a s kapitánkou Phasmou (Gwendoline Christie), která se konečně dostala do nějaké té akce. Velkým plusem bylo zároveň nejen vidět, ale poprvé také slyšet mluvit generálku Leiu Organu, u které její dabérka Carolyn Hennesy odvedla opravdu dobrou práci.

Star Wars: Kompletní přehled všech 6 seriálů z předaleké galaxie
 

Kromě pozitiv má nicméně 11. epizoda také své mouchy. V první řadě to jsou tu a tam poněkud křečovité dialogy, nicméně především jde opět o chování Kazudy (Christopher Sean). Vzhledem k tomu, že v minulé epizodě se Kazuda choval už poměrně normálně, tak jsem tak nějak doufal, že by se od jeho excesů mohlo už upustit. A i když Kazuda udělá v závěru něco hrdinského, tak celou dobu před tím opět vidíme jeho nemotornost a nulovou kuráž, což pro hlavní postavu není dobré, obzvlášť pokud jste již u jedenácté epizody a tyto vlastnosti se nikam neposunuly. Příběh jako takový byl nicméně velmi povedený, což na epizodu jako celek vrhá pozitivní dojem.

Jak si ale seriál stojí jako celek s dosud odvysílanými epizodami? Nebudeme si nic nalhávat, tento seriál je koncipován jinak než jeho předchůdci - má zcela odlišný styl animace a je určen především pro mladší publikum. To ovšem nijak neobhajuje to, že začátek seriálu opravdu moc slibný nebyl. Pomineme-li animaci, která nesedí každému, tak první várka epizod měla kromě velmi malé odvázanosti a spíše trapného humoru především nic moc příběh. Příjemným překvapením tedy bylo, když se po pár pravidelných výkyvech začal seriál v oblasti příběhu pravidelně zlepšovat. Podobně je na tom i oblast trapného humoru, kdy se tvůrci v posledních několika epizodách rozhodli postavu Neekua (Josh Brener) raději vůbec nezobrazovat. Nic ale proti jeho dabérovi. 

Již rozebíraný Kazuda se ve svém chování také polepšil, i když je pravda, že v poslední epizodě se do své původní nálady zase vrátil. Zde je tedy ještě určitě prostor ke zlepšení. Stejně tak je tady stále prostor pro větší odvázanost a možná i lepší humor. Není třeba si dělat žádné iluze, je víceméně jasné, že na úroveň předchozích dvou seriálů se Resistance zřejmě nikdy nedostane, nejnovější epizody ovšem ukázaly, že z původní nic moc podívané se může stát celkem příjemná oddechovka. Seriál tak má v tuto chvíli určitě našlápnuto k tomu vylepšit si reputaci a my mu budeme držet palce, ať se v novém roce vydává stejným směrem.

Jak se první polovina 1. série líbila vám? Dejte nám vědět v komentářích. Dole v galerii si můžete připomenout momenty z 11. epizody.

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu