Temný případ: 5. epizoda 3. série odhalila scenáristický nedostatek

Temný případ: 5. epizoda 3. série odhalila scenáristický nedostatek | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Nová epizoda si pro nás připravila nejedno překvapení.

Dorazila nová epizoda a s ní rovnou tři důvody, proč se začít těšit na tu další. Konkrétně mám na mysli tři dějové linky, které mají nejen po obsahové stránce dost co nabídnout. Pozor, SPOILERY!

Začneme nejmladšími roky detektiva Hayse, které nás hned po úvodu uvrhnou do akční vřavy. Zde dojde v vyvrcholení linky pronásledovaného indiána Woodarda. Ten má co do činění s místními lidmi, kteří ho nahánějí za jeho styky s jejich dětmi a chudák (ne)vinný Woodard se musel těžce bránit, na což doplatí i nevinní lidé. Místo toho, aby čelil svým následkům, je střelen do hlavy samotným detektivem Haysem, který si díky tomu uvědomuje mnohem větší důležitost onoho případu. Dále se dočkáváme ještě konečného „sblížení“ detektiva s jeho budoucí ženou, aby konečně další část skládanky zapadla do sebe. Přesto tato linka nabízí ze všech nejméně.

Temný případ 3: "Seriál se příliš táhne," kritizuje scénář Stephen Dorff
 

Proto se přesouváme ke druhé, ve které sledujeme střední léta detektiva Hayse. Zde nastane nečekaný zvrat v momentě, kdy si detektiv Hayse uvědomí nesedící detail z minulosti. Po výbuchu u Woodarda se před lety našel batoh, který patřil hledaným dětem, tím pádem se předpokládalo, že únoscem byl právě Woodard a případ se uzavřel. Ovšem batoh se ukázal být moc čistý na to, aby čelil výbuchu, takže ho tam někdo musel narafičit, aby se případ uzavřel. To mi osobně přijde jako docela hloupá scenáristická klička, která není úplně domyšlená a v celém příběhu působí dost jako pěst na oko. To si toho nikdo vážně nevšiml? Ničemu to ale nevadí, protože ihned na to přichází další zvrat!

Tentokrát se dostáváme přímo ke zdroji, a to přesně ke ztracené dívce, která se ozve po telefonu poté, co její otec promluvil do televize. Zde se vyjadřuje ke svému otci, o kterém tvrdí, že není její pravý otec, za všechno může on a chce, aby ji nechal na pokoji. Líbí se mi, že toto vede případ znovu úplně odlišným směrem a hází také zcela nové světlo na jednotlivé postavy (otec dětí Purcell). Poslední dějovou linkou tedy zůstává stáří detektiva Hayse, ve kterém chce detektiv konečně dokončit případ, než se z něho kvůli alzheimeru stane ubohá nemyslící figurína. Proto se vydává za svým starým parťákem a mezi oběma znovu zavládne skvělá chemie doplněná především o skvělé herecké talenty a naposled se vydávají vstříc případu. Příběh tedy tímto krok pomalu ale jistě vykročil vstříc finále a znovu dokázal bez debat skvěle nalákat na další díly.

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu