Star Wars: Resistance: Minirecenze finální 21. epizody

Star Wars: Resistance: Minirecenze finální 21. epizody | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jak si vedl závěr první série? Minirecenze obsahuje spoilery!

Poslední epizoda první série Star Wars: Resistance s názvem No Escape: Part 2 začala přesně tam, kde ta předchozí skončila. Kazuda (Christopher Sean) se dozvěděl o zničení Republiky Prvním řádem, což znamenalo, že zároveň zemřela jeho rodina. V této dramatické části jsme se s Kazudou na chvíli zdrželi, pak se příběh posouval dál. Kazuda a Torra (Myrna Velasco) úspěšně osvobodili Yeagera (Scott Lawrence) a kapitána Dozu (Jason Hightower). Poté už jen zbývalo vypořádat se se stormtroopery a zachránit Tam (Suzie McGrath).

S tím, jak se zbavit stormtrooperů, přišel překvapivě Neeku (Josh Brener) a opět to překvapivě nebyl hloupý nápad. Hrdinové vždy nahnali stormtroopery do určitých koridorů stanice a Neeku spolu s ostatními pak z kontrolní místnosti do těchto koridorů vpustili vodu. Tímto způsobem tak „vypláchli“ stormtroopery ven ze stanice. Následně se naši hrdinové snažili zachránit Tam, která se s velitelem Pyrem (Liam McIntyre) chystala opustit Colossus.

Tam dlouho nevěděla, které straně má vlastně věřit a nakonec se, jistě k překvapení mnoha diváků, rozhodla odletět s Prvním řádem. Poté přišla na řadu velká letecká bitva o stanici Colossus, kde našim hrdinům pomohli nejprve letka Aces, poté navrátivší Aunt Z (Tovah Feldshuh) a Hype Fazon (Donald Faison) a v poslední řadě také piráti spolu se Synarou (Nazneen Contractor). Během této bitvy také zemřel major Elrik Vonreg (Lex Lang), červený stormtrooper, který se v seriálu několikrát objevil.

Vše poté zkomplikoval příchozí hvězdný destruktor Prvního řádu, což způsobilo, že stanice Colossus, u které se ukázalo, že je ve skutečnosti obří loď, musela opustit systém. To se nakonec podařilo, přičemž Kazuda řekl přes komlink Neekuovi, aby nasměrovali cestu na D'Qar, kde je základna Odboje. Jelikož se ale stanice (nebo teď spíš loď) Colossus ve filmech neobjevila, stejně jako nikdo z hlavních hrdinů, stačilo pouze vyčkávat, s jakou „výmluvou“ tvůrci přijdou, přičemž ve finále to byla výmluva úplně nejhloupější, jaká vůbec mohla být. Za všechno totiž může Neeku, díky kterému nevíme, kam loď vlastně letí. K tomu, co všechno na tom bylo špatně, se ale dostaneme u negativ. Nejdříve se ještě podíváme na pozitiva.

Mezi to povedené se dá rozhodně započítat úvodní vypořádání se se stormtroopery, návrat všech dosud známých postav ze seriálu a v poslední řadě především letecká bitva o stanici Colossus, která dala celému dění tu správnou šťávu. Negativa zde ale také bohužel byla a nebylo jich málo. I když jsem chápal rozpoložení Tam, nemění to nic na tom, že její monolog/rozhovor s Yeagerem byl neskutečně tupý. Podobně hloupá byla i scéna, kdy droid CB-23 vyřídil čtyři stormtroopery.

Někdo sice může namítat, že R2-D2 toho také uměl hodně, nicméně oproti němu jsou tito noví droidi úplní superhrdinové. A všemu samozřejmě nasazoval korunu Neeku, který byl po celou epizodu dost otravný a v samotném závěru měl dokonce radost z toho, že vlastně neví, kam jejich loď letí. Hloupost této postavy opravdu nezná mezí. Jaké by si tedy epizoda vysloužila hodnocení?

Na epizodě tedy bylo hodně věcí, které nebyly zrovna nejlepší, především pak rádoby humor a hloupost některých postav. Na druhou stranu zde ale byly scény, které byly zajímavé (vypláchnutí stormtrooperů, vzlet stanice Colossus) a především závěrečná bitva se stíhačkami měla takový ten pravý Star Wars feeling, který mi živě připomněl letecké bitvy z filmové Epizody IV. Díky těmto pozitivům bych nakonec dal poslední epizodě hodnocení 7 z 10. Již velmi brzy můžete na našich stránkách očekávat recenzi na celou první sérii. Mezitím si můžete dole v galerii připomenout momenty z poslední epizody.

Zdroj: jedinews.co.uk

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu