Sandman: Vypadá to, že chystaný seriál se od komiksů zásadně odkloní

Sandman: Vypadá to, že chystaný seriál se od komiksů zásadně odkloní | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit další 2 obrázky
Vedlejší postavy naznačují, že dojde ke změnám oproti milované komiksové předloze.

Není přeháněním tvrdit, že Sandman od Neila Gaimana patří k nejoblíbenějším komiksům vůbec. Je tak poměrně zvláštní, že jsme se stále nedočkali filmové nebo seriálové adaptace. Ne, že by se o ní nepřemýšlelo, dokonce se několikrát připravovala, ale zatím jsme takzvaně "utřeli nudli". 

Sandman: Chystá se hraný seriál o vládci snů
 

Nicméně, v minulém roce Netflix uzavřel smlouvu s Warner Bros. a zdá se, že se seriálu konečně dočkáme. Ovšem, jak to tak vypadá, můžeme očekávat určité změny oproti předloze. To sice není překvapením, děje se to v případě většiny komiksových adaptací, ale zrovna u Sandmana je to hodně riskantní, protože fandové jsou u téhle komiksové série hodně ochranitelští. 

To, že můžeme očekávat změny je patrné z informací týkajících se postav, které v seriálu uvidíme. Ostatně, už v minulosti vyšlo najevo, že jedinec známý jako Corinthian (vytvořil ho sám Sandman a jde o noční můru) bude mít podle všeho v seriálové verzi výrazně důležitější roli. V komiksu hrál tak trochu druhé housle (i když dostal svou vlastní minisérii), ale v seriálu tomu bude jinak a výrazně ovlivní příběh (byť zatím není jasné jak).

Podobně na tom bude i Roderick Burgess, který nebyl v komiksu úplně nevýrazný, ale v seriálu by měl mít důležitou vedlejší roli. Což není špatně, přece jen, jde o někoho, kdo chtěl zajmout Smrt a stát se nesmrtelným. To ale nevyšlo úplně podle plánu a do jeho zajetí se dostal někdo trochu jiný a to Morpheus (alias Sandman alias Dream). Po smrti Rodericka se dohledu nad zajatou (mocnou) bytostí ujal jeho syn Alex. Nicméně, v komiksu to pro něj nedopadlo úplně dobře...

V seriálu bude zřejmě Alex znázorněn více "lidsky" a sympaticky, ne jako vyslovený sobecký zloduch, který (stejně jako jeho otec) touží po nesmrtelnosti. Bude to rozpolcený mladík, který je pronásledován činy své rodiny. 

Výrazně více prostoru bude věnováno také Ethel Cripps, což byla milenka Rodericka, která ho ale opustila a během odchodu si přivlastnila několik mocných magických předmětů. V komiksu nebyla velkým hráčem, ale v seriálu bude "silou chaosu", se kterou bude nutné počítat. 

Otázkou je, zda bude v seriálu ukázáno i to, že je matkou padoucha jménem Doctor Destiny. Nicméně, v komiksu se z něj stal velmi nebezpečný protivník Morphea, takže by bylo překvapením, pokud by se v seriálu neobjevil (byť je možné, že k tomu dojde až v dalších řadách).

Je tedy patrné, že minimálně v případě postav dojde k určitým modifikacím, což může být krok správným, ale také špatným směrem v závislosti na obsazení a scénáři. Těžko říct, kdy se to dozvíme, datum premiéry není známo, ale dobrou zprávou je, že Gaiman vypomůže s produkcí, takže si snad pohlídá, aby seriál zůstal svým nádechem věrný komiksu. 

zdroj: TheIlluminerdi

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 17.04.2020 12:24
A už se to sere.. Snad z toho nevyleze sračka jako Lucifer
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu