Američtí bohové: Seriál trhají na kusy vnitřní spory mezi stanicí, tvůrci a herci

Američtí bohové: Seriál trhají na kusy vnitřní spory mezi stanicí, tvůrci a herci | Fandíme seriálům
Starz
Situace kolem zajímavého seriálu stanice Starz se zhoršuje, herec Orlando Jones se pustil i do kolegy.

V prvních dvou řadách seriálu na motivy knihy Neila Gaimana American Gods ztvárnil postavu Nancyho/Anansiho herec Orlando Jones. A získal si slušnou oblibu, jednalo se o dobře zahranou a poměrně důležitou postavu. Bylo tak překvapením, když bylo oznámeno, že se ve třetí řadě objevovat nebude. 

American Gods: Byl Orlando Jones ze seriálu propuštěn z rasových důvodů?
 

Oficiální důvod ze strany tvůrců byl, že jednoduše Anansi v příběhu části knihy, která poslouží jako inspirace pro třetí řadu, nemá prostor, ale Orlando Jones vyrukoval s jiným důvodem. Věří, že svou roli sehrál rasismus ze strany nového showrunnera Charlese Eglea. To samozřejmě tvůrci striktně odmítají, nicméně situace došla tak daleko, že bylo spuštěno vyšetřování (jehož výsledky zatím ještě nejsou známy), které mělo za úkol najít, jak to vlastně je.

Ovšem, pokud to mělo vést k uklidnění situace, tak to bohužel nevyšlo. Ba právě naopak, vše se ještě vyhrotilo. Orlando zveřejnil svou komunikaci s kolegou ze seriálu Rickym Whittlem (Shadow Moon), která měla proběhnout v prosinci minulého roku.

Jones zveřejnil soukromou konverzaci zřejmě bez vědomí Rickyho a není tak překvapením, že tweet s jejich rozhovorem následně z Twitteru zmizel. Ovšem, to už si ho stačila spousta lidí přečíst. 

Whittle Jonesovi například napsal: 

„Rád bych s tebou mluvil o tom, co vlastně chceš a co děláš ‚rodině‘. Ohánět se rasismem, abys kamarádovi zapálil dům je chytrý, ale oba víme, že nejde o rasismus, ale o neschopnost. A nás to teď taky smetlo… Stáli jsme za tebou, pokud jde o [nařčení z] neschopnosti, ale ohánět se rasismem, abys [nakrmil] trolly, to je naprostá hovadina. To moc dobře víš.“

Jones na to reagoval následovně:

„...nemáš ani potuchy, co se stalo mezi mnou a Freemantle (produkční společnost, pozn. redakce) a Starz. Nikdy ses mě nezeptal, vždycky ti to bylo jedno. Jsi hvězdou téhle show, takže víš o těchhle věcech MNOHEM VÍC než já.“

Whittle se veřejně k dané situaci dál nevyjádřil, jen napsal to, že zbožňuje své fandy, rodinu, štáb a obsazení, a že by se měla šířit pozitivita, Freemantle a Starz zatím další oficiální vyjádření nevydaly. 

Nicméně, není asi těžké uhodnout to, že vše ještě není u konce a dá se tušit, že pozitivní vliv na celý seriál budou mít spory jen těžko, zvlášť když Whittle připouští minimálně to, že je vedení nekompetentní, pokud ne vyloženě rasistické.

Pokud jde o datum premiéry třetí řady, to zatím známo není. Jisté je jen to, že v ní nebude Jones.

Zdroj: TVline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu