První dokumenty zaměřené na pandemii koronaviru už vznikají

První dokumenty zaměřené na pandemii koronaviru už vznikají | Fandíme seriálům
iwonder
Hned několik dokumentů se pokusí zmapovat to, jak se lidé potýkají s pandemií covid-19 a jaké má dopady na jejich životy.

Pandemie covid-19 ovlivňuje životy většiny z nás, to je nesporné. A jde tedy o téma, které je nám (bohužel) blízké. Toho jsou si vědomi i tvůrci a tak se pracuje na různých projektech, které se ho týkají. Česká televize například připravuje hraný seriál, ale samozřejmě vzniknou i dokumenty.

Carnival Row: Orlando Bloom potvrdil, že natáčení fantasy seriálu je v Praze přerušeno
 

V poslední době se objevily informace hned o dvou. Ten první vyšle do světa na Oscara nominovaná Petra Costa a jméno dokumentu bude Dystopia

Petra stojí za působivým dokumentem Na hraně demokracie, který byl nomivonán na Oscara a zabýval se politickou a sociální situací v Brazílií a stejně tak Dystopia se zaměří na společenská témata, konkrétně na to, jaké sociální problémy a nerovnosti kvůli covid-19 vyplouvají na povrch. 

Režisérka poznamenala, že chce nabídnout dokument, který ukazuje co se děje s rodinami, komunitou, sousedstvím a městy, které pandemie zasáhla. A aby byl projekt opravdu autentický, tak chtějí tvůrci využít záběry od "obyčejných" lidí. Petra nabádá, aby lidé neopouštěli domov, ale pokud musejí, tak ať to natočí. 

Cílem je totiž: "...vytvořit mozaiku různých pohledů na svět a najít smysl v téhle pandemii."

Zatím není jasné, kdy a kde se dokumentu dočkáme. 

Naopak v případě jiného dokumentu a to australského projektu Coronavirus & Me je už potvrzené, že minimálně zpočátku bude dostupný skrze streamovací službu iwonder, tak snad se pak rozšíří i dál.

Půjde o sérii krátkých dokumentů, která bude vystavěna na podobném principu jako Dystopia, což znamená, že jednotlivé epizody budou poskládány ze záběrů, které pošlou tvůrcům lidé. Cílem má být:

"Ukázat povahu téhle neznámé a nevypočitatelné neustále se měnící krize. Zatím nebylo stanoveno datum nebo konečný počet epizod téhle série, s tím, že je cílem publikovat nové epizody tak dlouho, dokud bude tohle téma relevantní a bude zájem o to pokračovat."

Je na místě zmínit, že ti, kteří přispějí svými záběry, nebudou finančně odměněni, místo toho iwonder za každý použitý záběr přispěje Červenému kříži.

Zdroj: Variety (I, II)

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu