Hra o trůny: G.R.R. Martin se dušuje, že příští knihu skutečně dokončí

Hra o trůny: G.R.R. Martin se dušuje, že příští knihu skutečně dokončí | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Šestý román ze série Píseň ledu a ohně se měl do prodeje dostat již před měsícem, stále nad jeho vydáním však visí otazník.

Seriálová Hra o trůny se svým zakončením přišla již před více než dvěma lety, samotná značka se však k nějakému konci či odchodu rozhodně nechystá. A to jak na poli seriálů, kdy bychom se v příštích letech měli těšit na prequelovou sérii zaměřenou na rod Targaryenů, tak především i u samotné předlohy v podobě knižní série Píseň ledu a ohně. Veleúspěšná knižní série George R. R. Martina se dosud představila v pěti románech, naposledy v roce 2012. Od té doby fanoušci netrpělivě čekají na dva poslední díly, pojmenované Vichry zimy a Sen o jaru, které jsou však stále v nedohlednu.

Spisovatel si s jejich napsáním totiž notoricky dává velice na čas a již několik let po sobě stále odsouvá jejich vydání a neustále slibuje, že se k němu již schyluje. Naposledy tak učinil loni, kdy prohlásil, že Vichry zimy přinese na letošní ročník novozélandského Worldconu. Ten však proběhl již na konci července a očekávané fantasy stále nikde - vydání se tedy opět ocitá v naprosté mlze, autor se však znovu dušuje, že už není daleko.

Hra o trůny: Co všechno víme o knížce Vichry zimy
 

Již v červnu na svém blogu Not a Blog Martin naznačoval, že by se mohl román do prodeje dostat někdy v příštím roce a nově prozradil další podrobnosti. Koronavirová situace údajně ve velkém změnila jeho každodenní život.

„Spím. Další den vstanu a dělám to samé. Další den, další a další. Před COVIDem jsem alespoň jednou týdně zašel ven na jídlo do restaurace nebo na film. Všechno však skončilo březnem. Od té doby ubíhají týdny a měsíce, kdy se vůbec nedostanu z domu a nevidím další lidskou bytost kromě člověka, který má zrovna službu. Ztrácím pojem o tom, jaký je zrovna den, týden a měsíc. Čas zdánlivě utíká velice rychle. Teď je srpen a já už nevím, co se stalo v červenci. Všechno to ale prospívá psaní… Můj život je nyní doma, pozastavený, a já mezitím trávím čas se svými parťáky v Západozemí… A také s tou dívkou beze jména daleko v Braavosu.” 

Ačkoliv se tedy spisovatel o konkrétním datu vydání nezmínil, lze vidět, že na psaní nejspíše pracuje ze všech svých sil - s trochou štěstí by tedy Vichry zimy snad skutečně mohly přijít v příštím roce. 

Pár fanoušků na internetu (mezi jinými například i herečka Shannon Woodward) však očividně pomalu ztrácí trpělivost a Martina by s dávkou nadsázky nejraději poslali do vězení - v rámci svého slibu, že knihu doveze na Worldcon, totiž spisovatel prohlásil, že pokud tak neučiní, tak ho mohou fanoušci zavřít do zapadlé chaty, dokud psaní nedokončí.

Kdy se Vichrů zimy skutečně dočkáme? Napište nám svůj názor do komentářů.

Zdroj: Not a Blog

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu