Embers of War: Podle knižní předlohy se chystá sci-fi seriál o oživlé vesmírné lodi

Embers of War: Podle knižní předlohy se chystá sci-fi seriál o oživlé vesmírné lodi | Fandíme seriálům
Solaris Books
Zobrazit další 3 obrázky
Válečná loď už má plné zuby zabíjení a tak se z ní stane pacifista. Ale na jak dlouho jí to vydrží, když se na obzoru rýsuje konflikt, který může nadělat škody v celé galaxii?

Při pohledu do budoucnosti se fanoušci sci-fi můžou těšit hned na několik seriálů, které jsou jejich krevní skupina. Zmínit můžeme třeba starou známou Battlestar Galacticu a z nových pro změnu Embers of War. Ty budou vycházet ze stejnojmenné románové předlohy, která vyšla v roce 2018 a jejím autorem je Gareth L. Powell.

Příběh prvního dílu vypráví o vnímající válečné lodi Trouble Dog, která byla postavena za účelem násilí, ale po brutální válce je znechucena svojí rolí v genocidě, na níž se podílela. Aby Trouble Dog odčinila své skutky z minulosti, zbaví se všech zbraní a připojí se k organizaci zabývající se záchranou vesmírných lodí v nouzi. Když najednou zmizí civilní loď, je Trouble Dog a její posádka samotářů s kapitánem Salem Konstanzem pověřena misí na její záchranu.

The Expanse: Seriál završí šestá řada, jeden z herců se nevrátí
 

Mezitím světelné roky daleko má zpravodajský důstojník Ashton Childe za úkol najít básnířku Onu Sudak, jež byla na palubě zmizelé lodi. Co Childe ovšem neví je, že Sudak není osobou, kterou se zdá být. Ze záchrany se tak najednou stane něco mnohem nebezpečnějšího, protože Trouble Dog, Konstanz a Childe se ocitnou uprostřed konfliktu, jenž by mohl pohltit celou galaxii. Pokud má Trouble Dog zachránit svou posádku, bude si muset připomenout, jak bojovat.

O scénář se postará Gary Graham a režie se ujme Breck Eisner, který už má zkušenosti se space operou ze seriálu The Expanse, kde natočil několik epizod. Powell později na Embers of War navázal pokračováními Fleet of Knives a Light of Impossible Stars, takže je tu popřípadě možnost k dlouhé životnosti seriálu.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu