The Walking Dead: Dead City – Nový seriál ze světa Živých mrtvých začíná

The Walking Dead: Dead City – Nový seriál ze světa Živých mrtvých začíná | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit další 4 obrázky
Co bylo s Maggie a Neganem po skončení hlavního seriálu? Koukněte na trailer, seznamte se.

Ačkoliv série Živí mrtví po jedenácti sezonách loni na podzim skončila, značku udržuje při životě množství spin-offů. Stále ještě běží dlouho trvající Živí mrtví: Počátek konce a na obzoru je řada novinek. Z nich jde první na řadu The Walking Dead: Dead City.

Šestidílná minisérie se soustředí na nepravděpodobnou dvojici, Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan). Ten sice během let vykonal řadu pozitivních skutků, pořád je to ale mnohonásobný vrah, který sadisticky ubil Maggie jejího manžela Glenna přímo před očima. Teď jí nezbývá, než ho požádat o pomoc. Její syn Hershel (Logan Kim) byl unesený krutým Croatem (Željko Ivanek), který sídlí na odříznutém Manhattanu. Negan se na ostrově vyzná a má s Croatem zkušenosti.

Dále hrají Gaius Charles a Mahina Napoleon. Autorem minisérie je Eli Jorné, který se podílel i na původních Živých mrtvých. Zatímco na premiéru v Česku zatím čekáme (jednotlivé dosavadní „živé-mrtvé“ seriály tu nabízejí Netflix, HBO a Amazon), v zámoří už je venku první epizoda a recenze novinářů.

Ti vesměs mluví o tom, že minisérie přináší celkem slušnou zombie zábavu. Je fajn, že vyprávění není příliš rozplizlé a oba ústřední herci jsou silní tahouni. Těm se navíc do cesty připlete celá řada kreativně pojednaných zombíků a prostředí velkoměsta je v rámci seriálu pořádná změna. Vypadá to, že jde o jedny z nejlepších epizod v rámci značky za dlouhou dobu. Zároveň ale Dead City nepřináší nic skutečně nového a pořád jsou to vlastně jen Živí mrtví v mírně přešitém kabátku. Takže váš divácký zážitek bude dost záviset na tom, jak moc máte rádi značku jako takovou a tyhle dvě konkrétní postavy.

Podklady a foto: AMC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu